De hjälpte brudparet att smita

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Kronprinsessan Victorias stylister med i planerna

De hjälpte Victoria och Daniel att smita från bröllopsfesten.

Kronprinsessans stylister hjälpte henne ur bröllopsskruden. På så sätt fick paret sitt hemliga flyktschema att gå i lås, uppger en källa för Aftonbladet.

Linda Öhrström och Tina Törnqvist.
Linda Öhrström och Tina Törnqvist.

Hårstylisten Peter Andersson, make-up artisten Linda Öhrström och stylisten Tina Törnqvist var alla delaktiga i att göra Victoria till en strålande brud.

Enligt vad Aftonbladet erfar var de även delaktiga i att Victoria och Daniel lyckades smita från festen på lördagsnatten. På så sätt hann paret med sitt pressade schema och ta sig till paradisön i Söderhavet.

– En liten grupp personer satt och väntade längre bort i slottet på dem, säger en källa.

Med själva planeringen av den hemliga smekmånaden fick kronprinsessan dock ta till hjälp utifrån. Enligt uppgift fick brudparet råd av goda vännerna kronprins Frederik och Mary samt kronprins Haakon och Mette-Marit.

Hjälper varandra

– Båda kronprinsessparen i Danmark och Norge hjälper varandra mycket. Speciellt Mette-Marit och Victoria har en väldigt bra kontakt, säger källan.

Lyxresan till Bora Bora i Söderhavet är bara första stoppet på den långa smekmånaden för Victoria och Daniel. Som Aftonbladet kunde avslöja i måndags pågår den hela sommaren fram till i augusti då de flyttar in sitt nyrenoverade hem på Haga slott.

– Victoria och Daniel kommer vara borta ända till början av augusti och inte stanna hela tiden där de är nu, säger källan.

Hårstylisten Peter Andersson förnekar att han skulle vara inblandad i smitningen från Slottet:

– Jag hjälpte förvisso henne att ta av brudslöjan men det gjorde vi strax efter bröllopsvalsen. Jag har ingen aning om när de lämnade festen, säger han.

Fakta: Andra hemliga smekmånader

Norges kronprins Haakon och Mette-Marit den 25 augusti 2001.

Foto: Lotte Fernvall
Mette-Marit och Haakon.

Paret lämnade sin bröllopsfest på natten och tog sig ner till kryssaren Norge (samma skepp som kom till Stockholm för Victorias och Daniels bröllop). För att lura pressen hoppade de av båten tidigare och åkte till New York via Jylland och Düsseldorf.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Märta Louise och Ari Behn.

Norska prinsessan Märtha Louise och Ari Behn den 24 maj 2002.

Efter bröllopet åkte paret först till Dubai för några nätter på ett av världens dyraste hotell. Därefter försvann paret till ett ännu hemligt resmål någonstans i Stilla havet. Ryktet säger att paret hade med sig en hel väska kontanter för att inte kunna bli spårade.

Danska kronprinsen Frederik och Mary den 14 maj 2004.

Foto: Foto: SCANPIX
Mary och Frederik.

Kronprinsparet lyckades inte hålla sitt resmål hemligt. En av tärnorna råkade försäga sig och avslöjade var paret skulle fira sin smekmånad. Frederik och Marys resa gick till Kenya, ett populärt resmål för turistande och nygifta kungligheter.

Så flög paret till Franska Polynesien

På Arlanda väntade lyxjeten av modellen Dassault Falcon 7X. Planet lyfte från Arlanda på småtimmarna natten till söndagen.

Först mellanlandade brudparet i Reykjavik och flög sedan vidare mot Vancouver i Kanada.

Från Vancouver flög Victoria och Daniel sedan vidare till Tahiti och vidare ut bland paradisöarna i Söderhavet.

Publicerad: