Bandet Labyrint rökte gräs på Grammisgalan

avJonna Säll

NÖJE

Arrangören: ”Det är helt förkastligt”

1 av 2
Flera av Labyrints spelningar har ställts in sedan de visat sin drogliberala inställning på Instagram.

Musikgruppen Labyrint rökte cannabis helt öppet under festligheterna på Grammisgalan i Stockholm.

Nu rasar arrangören.

– Det är helt förkastligt, säger Ludvig Werner, VD för Ifpi som arrangerar galan.

Hiphop- och reggaegruppen Labyrint har tagit droger under en gala – igen. Mitt under onsdagens festligheter på Grammisgalan fotade de när de rullade och rökte cannabis. Flera av bilderna publicerades på en av bandmedlemmarnas Instagramsida.

– Ja, det är cannabis på bilderna, konstaterar Aleksi ”Aki” Swallow, en av medlemmarna i Labyrint.

Han menar att bandet regelbundet röker drogen och att det inte är någon stor grej att göra det under just Grammisgalan.

– Hallå, man ser folk där som är så borta att de knappt kan stå på benen. Vi betedde oss väldigt bra så jag förstår inte vad problemet skulle vara i sådana fall.

Från arrangörernas sida är man kritisk till händelsen.

– Vi har vakter i varje skrymsle men man får inte visitera folks fickor. Polisen kan bara agera efter tips. Hela händelsen är både beklaglig och tråkig, jag är väldigt besviken, säger Ludvig Werner

”Blir trakasserad”

På fotona som fansen kommenterat med ”Hahahah weed på grammisgalan” och ”Kungar” syns bandet med en cannabispåse och rökande dess innehålls. Fotot har hashtaggats med ”Normaliseringskampanjen” och kommentaren ”Normal på grammisgalan”.

– Hela normaliseringskampanjen handlar om att vi som röker cannabis ska sluta bli behandlade som en andra klassens medborgare. På grund av att man röker cannabis blir man väldigt trakasserad i Sverige. Självklart handlar det inte om att barn ska röka utan om vuxna människors rätt till cannabis, säger Aleksi Swallow.

Det är inte första gången som Grammisgalan hamnar i blåsväder efter knarkskandaler. 2009 var Andreas Kleerup en av flera artister som tvingades lämna sitt urinprov under en knarkrazzia mitt under den direktsända galan. Insatsen ledde till att ett tiotal personer misstänktes för knarkbrott.