Darin gjorde bästa Miss Li-tolkningen

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Och Maja Ivarsson bjöd på en lite oväntad ”troschock”

1 av 5 | Foto: Så glad hon blev Miss Li.

Så mycket bättre” fortsätter att vara just så mycket bättre än det mesta som annars visas i tv.

I kväll med Darin som allra bästa artist. Och med en ”troschock” av det mer oväntade slaget från Maja Ivarsson…

Foto: Jan-Olov Andersson.

Vad var bra?

Väldigt mycket. Man fick en bra och mycket sympatisk bild av vem artisten i centrum – Miss Li, vars riktiga namn är Linda Carlsson – är.

Hon berättade öppet om sin barndom, tiden som fotbollstjej, hur hon började med musik, hur hon hade dålig självkänsla som tonåring, hur hon fick en lite mystisk sjukdom för några år sedan och hur de olika låtarna som framfördes i programmet hade kommit till och varför.

Eller som Maja Ivarsson analyserade:

– De flesta låtar verkar handla om några män hon har trånat efter.

Och så fick vi höra mycket bra musik. Sylvia Wrethammar gjorde cool jazz av ”Oh boy”. Maja Ivarsson gjorde punkbrutal rock av ”Dancing the whole way home”. Pugh Rogefeldt gjorde en bluesig ”You can have it so much better without me”. Retstickan Magnus Uggla var för andra helgen i rad allvarlig, när gjorde ”I heard of a girl” med egen svensk text, ”Har du hört om en tjej?”. Som han själv sa i programmet, så blir sanningarna slängda i ansiktet på ett annat sätt, när man sjunger på svenska (låter handlar om mobbning).

Fast frågan är om inte Darin imponerade allra mest. Har aldrig riktigt gått igång på hans musik, för mycket lågbudget-Michael Jackson för min smak och jag är ingen jättefan av han som kallade sig för The King of Pop heller. Men Darins version av ”I can't get you off my mind” gav en känsla av hur George Michael hade kunnat låta om han hade producerats av någon i Tamla Motown-stallet på 1960-talet. Sammantaget är Darin den som imponerat allra mest hittills i ”Så mycket bättre”.

Vad var dåligt?

Förmiddagsaktiviteten, där allihop sprang omkring som yra höns med varsin fotboll på en gräsplätt, var totalt meningslös. Kunde de åtminstone inte ha slagit straffsparkar på varandra?

När Miss Li berättade om sin sjukdom som höll på att knäcka henne totalt, blev slutet något av ett antiklimax. Man är glad för hennes skull, förstås, att hon blev frisk. Men… vad hade hon egentligen för sjukdom?

Och man förstår ju att produktionen på något sätt ville få in den sång som Miss Li är mest känd för, Lars Winnerbäcks-duetten ”Om du lämnade mig nu”. Men lite fel kändes det ändå, då det ju är Winnerbäck som har skrivit låten, som har med den på sin skiva och som ju har framfört den åtskilliga gånger på scenen med andra kvinnliga sångerskor. Dessutom var Olle Ljungströms version inget vidare.

Kvällens snyftare

Nja, sådär. Miss Li såg ut att ha nära tårarna vid något tillfälle. Sylvia Wrethammar torkade sig i ena ögat, men det kan ha varit av andra skäl. Miss Li fick dock gåshud när Magnus Uggla tolkade hennes låt.

Kvällens Åh fan

Så korta kjolar eller klänningar som Maja Ivarsson alltid har på sig är det inte direkt någon överraskning att det förr eller senare uppstår vad som på kvällstidningsspråk kallas för troschock.

Det mest överraskande var dock tveklöst att en så ung artist med rock 'n' roll-image då visade sig ha riktiga tant- eller Bridget Jones-trosor på sig…

Kvällens replik

Olle Ljungström, när han poserar i ett par helt osannolika kalsonger, med en bild på en penis och en groteskt stor pung:

– Det här är mina Florens-kalsonger, som jag köpte i Florens, just. Och… min flickvän sa att du får inte köpa dom, dom är inte ens kul, dom övergår gränsen för… sånt här är inte roligt, trots att det är roligt så är det inte roligt, det är bara äckligt och pinsamt och det såg jag som det absolut bästa försäljningsargumentet jag stött på nån gång. Nu står jag här med mina fina kukbyxor.

Kvällens mest saknade

Saknad och saknad… det var alldeles utmärkta låtval, men personligen är jag väldigt förtjust i Miss Li-låten ”My heart goes boom”.

Kvällens snyftare
Nja, sådär. Miss Li såg ut att ha nära tårarna vid något tillfälle. Framför allt när hon pratade om sin dåliga självkänsla, att det är bara på scenen hon har som en fristad från de tankarna. Sylvia Wrethammar torkade sig i ena ögat, men det kan ha varit av andra skäl.
Miss Li fick dock gåshud när Magnus Uggla tolkade hennes låt.

Publicerad: