MyAnna Buring får en större roll i succéserien

Publicerad:

NÖJE

Skådisen klar för fjärde säsongen av ”Downton abbey”

1 av 4 | Foto: AP
MyAnna Buring.

Efter succén – nu får svenska skådisen fortsätta i ”Downton abbey”.

Nöjesbladet kan avslöja att MyAnna Buring, 33, kommer medverka även i nästa säsong av den brittiska succé­serien.

– Ja, det blir lite mer jobb med Downton i vår, säger hon.

I går kunde vi se hennes debut i ”Downton abbey” som hembiträdet Edna. Hemlighetsmakeriet med serien har varit stort och få av skådespelarna har ännu bekräftats som ­klara för den fjärde säsongen som ska börja spelas in i vår.

Tagit över i rutan

Men Nöjesbladet kan nu avslöja att svenska MyAnna Buring gjort sådan succé att hon fått förnyat förtroende.

– Jag gör lite mer med Downton i vår, bekräftar hon när Nöjesbladet når henne i London.

Engelsk press har ­under hösten och vintern fyllts med artiklar om den svenska skådespelerskan som tagit över i tv-rutan. Förutom rollen i ”Downton abbeys” julspecial har MyAnna Buring det ­senaste året också spelat med i serierna ”White heat”, ”Blackout”, miniserien ”The poison tree” och i kväll har ännu en storsatsning premiär på brittiska BBC1: dramaserien ”Ripper Street” som utspelar sig i London ­tiden efter att seriemördaren Jack the Ripper satt skräck i staden.

Och MyAnna Buring har fullt upp även 2013:

– I januari åker jag till Georgien för att spela in en komedi som heter ”Epic” med en regissör som heter Ben Hopkins. Där spelar jag mot Matthew Mac­fadyen igen, vi spelar i ”Ripper Street” också och det ska bli kul att spela en helt annan roll med honom, säger hon.

Fullspäckat 2013

Därefter väntar de nya inspelningarna med ”Downton abbey” och sen har MyAnna också fått besked att även ”Ripper Street” får en andra säsong:

– Det blir i april som vi spelar in fortsättningen på den serien. Så det tar mig fram till augusti så det ser ut som det blir ett rätt så fullt 2013 också, säger hon.

Det här är MyAnna Buring

Namn: MyAnna Margaretha Buring. Ålder: 33. Bor: London. Bakgrund: Svensk medborgare, men flyttade till Mellanöstern med sina föräldrar som 2-åring och därefter till London där hon studerat skådespeleri. Har sedan 2004 gjort biroller i mängder av brittiska och amerikanska tv-serier och filmer som ”Morden i Midsomer”, ”Doctor Who”, ”Casualty”, ”Grindhouse”, ”Instängd” och ”Lesbian vampire killers”. Gjorde dessutom rollen som Tanya i de två sista ”Twilight”-filmerna. Aktuell: I rollen som hembiträdet Edna i ”Downton Abbey” och Long Susan i ”Ripper Street” som sänds på BBC1 men ännu inte köpts in av någon svensk tv-kanal.

Publicerad: