Läckbergs ilska mot gravidkommentaren

Av: Olof Adlercreutz

Publicerad:

NÖJE

Författaren ryter till på Instagram

1 av 4 | Foto: Lotte Fernvall
Camilla Läckberg

"Du har blivit mycket rundare i ansiktet - men det är bara fiiiint"!”

Den välmenande kommentaren blev för mycket för Camilla Läckberg, som nu tar alla gravida kvinnor i försvar via sociala medier.

– Det är inte fri jaktsäsong på gravida att haspla ur sig precis vad som helst om våra kroppar.

Författaren Camilla Läckberg, känd för sin frispråkighet på sociala medier, har tröttnat på kroppsfixeringen kring gravida kvinnor.

Som Nöjesbladet skrivit om tidigare väntar Läckberg barn med sin sambo Simon Sköld, men mitt i gravidlyckan kommer även några negativa delar – kommentarer om hennes kropp.

”Fick precis av en bekant kommentaren: "Nu syns det i ansiktet oxå att du är gravid, du har blivit mycket rundare i ansiktet - men det är bara fiiiint"! Asså hur TÄNKER folk när man säger så till nån?”, skriver Läckberg på sitt instagramkonto och konstaterar att det verkar råda ”fri jaktsäsong” på att fälla kommentarer om gravida kvinnors utseende.

Hon skriver även att frågan är extra känslig för henne på grund av hennes tidigare matmissbruk.

Får medhåll av andra mammor

Inlägget har fått flera ”gilla”-markeringar på Instagram och hyllas av användare som både håller med henne och upplevt samma saker själva.

”Det är precis som om ens kropp tillhör alla när man är gravid. Alla har rätt att kommentera om man gått upp i vikt eller inte gått upp i vikt och det där med att alla ska känna på magen. Usch!”

Alla upplever det dock inte som något odelat negativt.

”Så här i efterhand (12 år senare) så börjar jag förstå att kanske inte alla ville ont med sina kommentarer” skriver en annan användare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN