Spelrecensioner

Bullet hell med besk eftersmak

Av: 

Alfred Holmgren

NÖJE

Jamestown når nya höjder på Playstation 4

SHOOT ’EM UP Det är en slump som ser ut som en sällsynt sadistisk tanke att namnet ”Jamestown” orånkomligen för tankarna till Jonestown – det lilla nybyggarsamhälle i Guyana där 900 sektmedlemmar begick ”revolutionärt självmord” genom att serveras Kool-aid spetsad med cyanid.

I ”Jamestown: Legend of the lost colony” är det dock inte Sydamerika som avses med ”den nya världen” – utan en serie kolonier på Mars, ockuperade av brittiska och spanska robot-conquistadorer med laserdiarré.

Men döden, den är precis lika närvarande.

Till konceptet är Final Form Games bullet hell-bonanza en ”neo-klassisk shooter” som gör smulpaj av de flesta moderna utmanare. Här finns underskön (men ibland kaotisk i överkant) sprite-grafik, peppig musik, magnifika bossar och ett smått magiskt samarbetsläge för upp till fyra spelare. Tillsammans navigerar man sig med rakbladsmarginal genom frasiga pixelregn där till synes varenda ljuspunkt på tv-skärmen markerar ett skott. Som vanligt ligger hela charmen i att metodiskt – millimeter för millimeter, skärm för skärm, credit för credit – lära sig navigera de omöjligt täta rastren av laser och plasma. För att sedan höja svårighetsgraden

Det är bitvis förbannat svårt, men så vackert och underhållande att man aldrig vill sluta hälla i sig den Kool-aid Final Form Games serverar med ett mordiskt leende.

Även om den har en besk eftersmak av cyanid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Spelrecensioner