Se sånt du missade - eller umgås i stället

NÖJE

Sommartider = repristider.

Somliga surar och gnäller. Personligen ser jag hellre möjligheterna. Till att åter se bra program. Till att upptäcka sådant man missade. Till att umgås med folk och strunta i tv:n.

I rollen som flitig tv-krönikör kan man förstås känna frustration över bristen på nya tv-program.

Har annars full förståelse för att vi inte får se egna storsatsningar eller dyrt inköpta serier just under sommaren. Den tv-chef som på det sättet eldade för kråkorna, skulle begå tjänstefel, för tittarsiffrorna sjunker verkligen på ett drastiskt sätt.

Undrar också om inte de som surar över alla repriser, i stället skulle gnälla över allt bra de missade under sina semestrar, om tv-kanalerna verkligen storsatsade.

Varken SVT eller TV 4 är heller helt befriade från nyheter under sommaren. Flera utländska deckarserier. SVT har gjort journalistiskt motiverade uppföljningar till både dokumentärfilmer och reportage i samhällsmagasinet "Uppdrag granskning". TV 4 lanserar Linda Nybergs pratshow och Annika Hagströms serie om bröllop och kärlek.

Tycker dock TV 4 luras lite med sina "seriestarter" av sådant som redan sänts för ett fåtal tittare i kabelkanalen TV 4 Plus. Där hör dessa nischade program hemma och övernaturliga tramset "Andarnas makt" borde inte sändas någonstans.

Lite märkligt är att det enda som inte sänds är "Sport-Jeopardy", som åtminstone för idrottsintresserade är precis lika roligt som riktiga "Jeopardy".

För de som ändå tvivlar, här är listan över sommarens bästa repriser:

Jan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM