Per Gessle åker på Europaturné

Per Gessle åker ut på Europa-turné.

Han kommer att spela många av Roxettes hits, denna gången utan Marie Fredriksson.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse, säger Gessle i ett pressmeddelande från Live nation.

Per Gessle åker ut på Europa-turné i höst skriver Live nation i ett pressmeddelande. Han kommer att spela bland annat i London, Hamburg, Berlin och Oslo. I fokus står Roxettes låtar, men Marie Fredriksson kommer inte att följa med på turnén av hälsoskäl.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Gessle i pressmeddelandet.

Roxettes band följer med

Bandet som följer med är en del av Roxettes turné blandat med nya musiker som Gessle har valt ut. Det är samma uppsättning som spelade med honom under turnén sommaren 2017.

– Jag älskade verkligen att spela med det här bandet och under turnén slog det mig att det hade varit fantastiskt att göra något liknande ute i Europa – fast med tonvikt på Roxettelåtar. Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Gessle.

Avslutar i Sverige

Turnén kommer att gå under namnet ”Per Gessles Roxette” och startar den 11 oktober i Hamburg. Den avslutas på hemmaplan med fem spelningar i Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN