Önskemålet: Zlatan som julvärd

avJakob Meijer

Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic.

Leif ”GW” Persson är folkets favorit.

Men får simstjärnan Sarah Sjöström önska blir det Zlatan Ibrahimovic som blir årets julvärd.

– Då hade jag nog kunnat tänka mig att stanna hemma för att se det, säger hon i en intervju på spelbolaget Betssons sajt.

Glöm Arne Weise och Sanna Nielsen. Får bragdguld-vinnaren Sarah Sjöström bestämma kommer Zlatan Ibrahimovic tända ljuset i SVT på julafton. Det svarar hon i en intervju med Betsson när hon får frågan om vem hon vill se som julvärd.

– Oj, inte en aning. Det hade varit kul om det hade varit Zlatan. Då hade jag nog kunnat tänka mig att stanna hemma för att se det. Henrik Lundqvist hade också varit kul eller någon annan idrottare, säger Sarah Sjöström.

Skippar Kalle

Själv byter hon bort snö och minusgrader mot sol och värme i jul. Julafton tillbringar hon nämligen i Sydafrika där hon kommer befinna sig på semester.

Och vad det verkar lär det inte bli något Kalle Anka för simstjärnan.

– Kalle är jag väldigt trött på, haha. Jag har sett det i över 20 år nu. Det är förstås kul med jul för barnen men själv räknar jag inte dagarna fram till jul.

Tv-profilen vägrar

Leif ”GW” Persson är annars den som spelbolagen tror kommer bli årets julvärd. Men frågar du den populäre kriminologen kommer han inte att synas i rutan under jul.

– Och om jag nu skulle får frågan kommer jag tacka nej. Du kan vara helt lugn. Jag är ingen Arne Hegerfors eller vad fan dem heter. Arne Weise heter han. Nej, nej. Jag firar alltid jul med min familj, så är det, har han tidigare sagt till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM