Jessica Andersson om ångesten: ”Allt vilar på mina axlar”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
”Det är ångest ena dagen och ren lycka nästa” berättar Jessica Andersson.

Nu gör Jessica Andersson för första gången en turné i eget namn.

Och premiärnerverna börjar ge sig till känna.

– Det är ångest ena dagen och ren lycka nästa. Det pendlar fram och tillbaka, säger hon till Nöjesbladet.

Schlagerdrottningen Jessica Andersson, 45, har en lång rad succéer bakom sig.

Sedan genombrottet 2002 har hon medverkat i Melodifestivalen sju gånger och vunnit en gång, hon har även vunnit ”Let’s Dance” och privatteaterpriset ”Guldmasken” för bästa kvinnliga huvudroll i en musikal.

Dessutom har sångerskan gjort tretton sommarturnéer med ”Diggiloo”. Men aldrig en turné i eget namn – förrän nu.

”Det här är otäckt”

I kväll är det premiär av ”På dejt med Jessica” och 35 städer ska besökas under den drygt två månader långa turnén. Och sångerskan känner av premiärnerverna.

– Det är ångest ena dagen och ren lycka nästa. Det pendlar fram och tillbaka. Allt vilar på mina axlar nu. I ”Diggoloo” så delar vi på ansvaret. Det här är otäckt på ett helt annat sätt, säger Jessica Andersson till Nöjesbladet.

Schlagerdrottningen lovar att hon kommer bjuda ordentligt på sig själv på scenen även i mellansnacket. Manuset är skrivet av regissören Hans Marklund som skruvat till Jessicas egna ord.

– Vi har klickat på alla plan och vi tycker att det här blir jättebra och roligt. Men jag är förstås livrädd att ingen annan ska skratta. Och tänk om ingen köper biljetter? Det är också en ångest, säger hon.

Fiskar efter ett frieri

Eftersom föreställningen handlar om hennes eget liv så är också hennes sambo Johan Malm, 34, med på ett hörn. Det blir både prat om honom och en sång till honom. Enligt sångerskan själv är det en passning till honom, att hon vill ha en ring på sitt finger.

– Marklund har skrivit en svensk text till Meghan Trainors låt ”Dear Future Husband” som är riktad till Johan på ett smart och roligt sätt. Så vi får se om jag får en ring efter det här eller inte? Det kanske bara gör saken värre.

Hur går texten?

– Det är hemligt fram till premiären, men du kan få en liten bit: ”Blivande make det är inte fel, ha lite stake, spela lite spel, men låt mig vinna varje gång”, säger hon och skrattar.

Sångerskan betonar att det inte är något krav och att allt inte står och faller med giftermål.

– Jag kan absolut tänka mig att vara tillsammans med Johan resten av livet utan att gifta mig. Men det är kul att det blivit lite som ett stående skämt, det här med giftermålet.

Ta tjänstledigt – för att göra kroppen ”barnvänlig”

Paret har också en gemensam dröm som fått läggas lite på is på grund av allt jobb.

– Ska vi ha en möjlighet att förverkliga drömmen som vi fortfarande har om barn så måste jag prioritera om i mitt liv. Jag kanske måste ta tjänstledigt ett halvår och bara göra min kropp barnvänlig för att det ska funka till hundra procent, säger hon.

– Men först ska jag ut på turné.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN