Jacksons testamente inlämnat till domstol

Foto: AP
Michael Jackson avslöjar i sitt testamente att han vill att superstjärnan Diana Ross ska få vårdnaden om barnen om hans mamma Katherine skulle avlida.
NÖJE

Michael Jacksons sju år gamla testamente har lämnats in till en domstol i Los Angeles.

Michael vill att sångerskan Diana Ross ska ta hand om de tre barnen om mamman Katherine skulle dö.

Och ex-frun Debbie Rowe ärver inte ett öre.

Foto: AP
Michael Jackson tillsammans med sin mamma Katherine.

I dag lämnades Michael Jacksons eget testamente in till en domstol i Los Angeles.

Testamentet är på fem sidor och skrevs i juli 2002.

Michael Jackson vill att hans mamma ska ta hand om de tre barnen, Prince Michael, 12, Paris, 11 och Prince Michael II, 7.

Men om något skulle hända Katherine Jackson, 79, så vill Michael att soulsångaren Diana Ross,65, ska ta hand om barnen istället.

Diana Ross slog igenom stort som ledsångerska i gruppen The Supremes på 1960-talet och var nära vän med Michael Jackson sedan långt tillbaka.

Allt till en familjefond

Alla Michaels tilgångar ska placeras i en familjefond, the Michael Jackson Family Trust, som hans mamma Katherine Jackson utses till förvaltare av.

Enligt testamentet så består Jacksons tillgångar nästan uteslutande av "icke-kontanta medel, icke-likvida medel, som främst inklusive består av en katalog av musikrättigheter som för närvarande förvaltas av Sony ATV, och hos olika företag."

När testamentets skrevs så värderades tillgångarna upp till 500 miljoner dollar.

Debbie Rowe lottlös

Men Michael Jacksons exfru Debbie Rowe, 50, som han fick barnen Prince Michael och Paris med, kommer inte ärva något.

Hon är helt struken ur testamentet.

Michaels pappa Joseph Jackson nämns inte heller. Michael har tidigare sagt att pappan slagit honom som liten.

I testamentet namnges Michaels advokat John Branca och John McClain, en musikproducent och nära vän till Jackson, samt revisorn Barry Siegel, som exekutorer av testamentet. Barry Siegel avsa sig uppdraget 2003.

Ska skydda Michaels familj

Han gav dem full rätt att sälja eller på annat sätt förvalta hans egendom i Kalifornien.

I ett uttalande säger John Branca och John McClain: "Det viktigaste inslaget i Michael testament är hans orubbliga vilja att hans mor, Katherine ska bli förmyndare till hans tre barn. Nu när vi kommer arbeta vidare med att utföra Michaels instruktioner för att skydda hans barn framtid och det otroliga arv han lämnat efter sig som artist, ber vi att alla frågor som rör hans tillgångar behandlas med den värdighet och respekt som Michael och hans familj förtjänar.” skriver AP.

Domstolsförhandling

Under onsdagskvällen, svensk tid, är det en domstolsförhandling om testamentet. I måndags utsågs Katherine Jackson som tillfällig exekutor för hans egendom. Detta för att hon trodde att det inte fanns ett testamente.

Det finns ingen känd tvist mellan John Branca och John McClain och Jacksons mamma men de vill veta att de har juridisk kontroll över egendomen, skriver TMZ.com.

På onsdagskvällen beslutade en domare i Los Angeles att popikonens mamma skulle fortsätta vara exekutor för hans egendom veckan ut. På måndag startar en ny domstolsförhandling, uppger den amerikanska nöjessajten TMZ.com.