”Lill-Babs” gripande hälsning till Benjamin Ingrosso från sjuksängen

Barbro ”Lill-Babs” Svensson tog sig alltid tid för sina vänner och familj.

Nu berättar Pernilla Wahlgren i podcasten ”Wahlgren och Wistam” om artistens sista hälsning till Benjamin Ingrosso.

– Hon skrev ett jättegulligt sms till Benjamin och grattade honom till vinsten, säger en rörd Pernilla Wahlgren.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson sörjs av en hel nation. Nu ger Pernilla Wahlgren sin bild av den folkkära artisten, som hon känt hela sitt liv.

Och hon beskriver en människa som in i det sista brydde sig om sin omgivning.

– Barbro ser alla, hon har alltid skrivit till mig när jag haft någon show, och man har alltid fått fantastiska blomsterbuketter av Barbro, och även av Kristin (Kaspersen) och Malin (Berghagen). De är en väldigt omtänksam familj, säger Pernilla Wahlgren i podcasten ”Wahlgren och Wistam”.

När Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen i mars, bara dagarna efter att Lill-Babs tagits in på sjukhus på grund av hjärtsvikt, fick han ett fin hälsning av artisten.

– När Benjamin vann så skrev Kristin ett sms till mig: ”Mamma ligger på sjukhus som du kanske vet, men hon skulle så gärna vilja gratta Benjamin så kan du skicka hans nummer”. Gud nu blir jag rörd, säger Pernilla Wahlgren, som har svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Hon skrev ett jättegulligt sms till Benjamin och grattade honom för vinsten. Och då vet man att då var hon sjuk, men hon tog sig ändå tid. Hon tog sig alltid tid för alla. Det är därför jag hoppas att hon kände hur älskad hon var.

”Hoppas att Barbro kände likadant”

Pernilla Wahlgren jämför också sitt eget liv med Lill-Babs.

– Jag får ofta höra: ”Men gud, ska du inte träffa någon, och ska du leva själv resten av livet?”. Och Barbro gjorde verkligen det de sista åren, det var länge sedan hon levde tillsammans med en man. Men kanske är det så, lite som jag känner. Jag får så otroligt mycket kärlek från mina barn och vänner så jag saknar faktiskt ingen man. Och jag hoppas att Barbro kände likadant. Hon var nöjd med sitt liv för hon hade en otroligt stor och varm familj, och de står varandra extremt nära, både döttrarna och barnbarnen.

Wahlgren och poddkollegan Sofia Wistam vänder sig sedan direkt till Lill-Babs familj.

– Vi vet Kristin att du brukar lyssna på podden. Och bara så du vet det, vi tänker på dig jättemycket och hela familjen så klart, säger Sofia Wistam.

Lill-Babs dog den 3 april, omgiven av sina närmaste. Döttrarna berättade då på Instagram att läkarna i samband med att man undersökte hennes hjärtproblem upptäckte att hon drabbats av elakartad cancer.

Barbro Svensson blev 80 år.

Publisert:

LÄS VIDARE