Alva, 4, fick sjunga med idolen Carola

NÖJE

Fansen firade stjärnan med tre timmars fest

1 av 2 | Foto: "GÅR INTE ATT BESKRIVA I ORD" 200 fans - vissa tillresta från Norge och Danmark - samlades i går för att fira Carolas 20-årsjubileum som artist. Men stoltast av dem alla var nog Alva Lejonclou, 4, som fick sjunga "Jag omsluter dig" med sin idol. "Att mötas av den här kärleken går inte att beskriva i ord", sa sångerskan efter hyllningen.

GÖTEBORG

Dagen efter succén som programledare i Melodifestivalen stod Carola på scen igen - på en fest arrangerad av hennes fans.

I tre timmar hyllades hon av sin mest trogna publik.

- Det här är svårt att beskriva i ord, säger Carola.

Carola Häggkvists 20-årsjubileum som artist är stort för sångerskan själv.

Men för hennes mest hängivna beundrare är det ännu större.

Rest från Norge

I går samlades 200 fans på restaurang Trädgår"n i Göteborg. Flertalet har följt hennes karriär sedan genombrottet 1983. Några hade rest från Norge och Danmark för att vara med.

Trots festande långt in på natten före dök föremålet för alla deltagarnas beundran - Carola - upp på Trädgår"n.

Sjöng hennes låtar

- Jag har fått några timmars sömn. Det är lätt att orka hela natten när man har så otroligt roligt, sa Carola och såg oförskämt fräsch ut.

Hon lär inte ångra att hon mötte fansen. En efter en gick de upp på scenen och sjöng Carolas låtar, läste dikter och spelade sketcher om hennes långa karriär. Flera vittnade om hur många av vänner de lärt känna när de följt Carolas turnéer.

Presenthögen växte snabbt till oanade höjder.

Flera gånger anslöt Carola till fansen på scenen. Hon sjöng "Jag omsluter dig" tillsammans med Alva Lejonclou, 4. Maria Lovemo, 21, fick också sjunga duett med Carola.

"Fantastiskt"

Sångerskan var tagen av mottagandet.

- Att mötas av den här kärleken går inte att beskriva i ord. Det är fantastiskt att höra hur dem funnit så många vänner tack vare ett gemensamt intresse.

- Jag hoppas att jag kan ge tillbaka genom att uppmuntra dem att förverkliga sina drömmar.

Jens Kärrman