Nöje

- Jag växte upp i ett våldsamt hem

NÖJE

Puls träffade Christina Aguilera

Hon har gått från att vara en småskabbig white trash-brud till att bli alla smaklösheters moder - och tvålade till Britney av bara farten. Puls träffade Christina Aguilera i London och pratade om hennes våldsamma uppväxt och bråket med Eminem.

Berätta lite om din nya platta.

- Den har varit terapeutisk att göra eftersom den är så personlig. Den är som en bok som berättar om vad jag varit med om. Med "Genie in a bottle" fick jag en image som poptjej, men jag var aldrig bekväm med det och hittills har ingen sett mitt verkliga jag. Det är därför min nya platta heter "Stripped", för den handlar om mig och om hur jag tar bort den ytliga popimagen.

Du har haft ett sammanbrott?

- Ja, definitivt. Den här branschen är helt galen. Några personer som jag litade på och trodde var mina vänner förrådde mig. Jag insåg att vissa bryr sig mer om pengar än vänskap. Det var en svår tid att gå igenom och till slut bröt jag ihop.

Var det under arbetet med plattan?

- Ja, och det var delvis därför den blev så försenad. En del av de personliga frågor som kom fram gjorde att jag ville dra mig tillbaka. Men till slut blev den klar.

Varför är Redman med på "Dirrty"?

- För att jag alltid har gillat hiphop. Och "Dirrty" är den första låten där jag verkligen får vara mig själv. Redman är en jättekul, energisk person. Han gör så att låten blir lite skitig och lite vassare.

Du klär dig ganska okonventionellt.

- Jag vill vara lite rebell, göra mina individuella val. Min stil och mina kläder är en återspegling av det. Och tittar man på andra artister, som rättar sig efter hur medierna tycker att de ska vara - lite gulliga och så - så visst är det okonventionellt. Men det är kul. Jag vill inte klä mig på något annat sätt. Jag är en sexuell person och jag försöker spela på den sidan.

Hur skulle du beskriva din klädstil med tre ord?

- Bekväm, underhållande och sexig.

Du växte upp i Pittsburgh. Bor din mamma kvar där?

- Ja, med sin nya man. Hon har gift om sig.

Har du kontakt med din pappa?

- Nej, jag växte upp i ett våldsamt hem och har aldrig stått min pappa särskilt nära. "I"m OK", en låt på nya plattan, handlar om det.

Har du skrivit den låten själv?

- Ja, jag har skrivit allt på albumet. Och jag har producerat en del och hjälpt till att producera annat. Den här skivan är mitt lilla barn. Jag hade en vision om hur den skulle bli och den blev verkligen så i slutändan.

Du har alltid blivit jämförd med Britney. Blir du fortfarande det?

- På höjden av den där popfenomens-grejen så var ju Britney och jag de största kvinnliga stjärnorna, jag med "Genie in a bottle" och hon med "Baby, one more time". Och även om det inte var jag så såg ju folk det blonda håret, den nakna magen, naveln. Men numera får jag faktiskt inte så mycket frågor om det där och jag tycker det är trist med den jämförelsen. Men med min nya platta kommer man att höra skillnaden mellan oss.

Det har talats mycket om dig och Britneys ex Justin Timberlake...

- Det går mycket rykten om mig. En del säger att jag är konspiratorisk, svekfull och elak. Andra kopplar ihop mig med olika människor. Vad gäller Justin så vet jag att han är i London och vi har talats om att ses. Vi träffar varandra på klubbar emellanåt, men vi är inte tillsammans.

Vad händer med bråket mellan dig och Eminem?

- Det har pågått i tre år. Han fick för sig att jag hade gett mig på honom på MTV. Han svarade direkt och gjorde en låt om mig. Det var verkligen konstigt att han hoppade på mig på sitt album och det var först ganska nyligen, på den amerikanska MTV-galan, som jag träffade honom och kunde prata med honom om det där. Jag sa till honom att jag inte alls hade sagt det han trodde och han sa "Ja ja, det där är överstökat nu". Det slutade med att vi kramade varandra.

I sin senaste video ”Dirrty” bjuder popikonen Christina Aguilera på bikinidans, gyttjebrottning, tjejslagsmål, små trosor och hundratalet män i bar överkropp. Bra eller dåligt? Du bestämmer.

Leif Kasvi

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje