Ståle kastades ur ”Big brother” efter narkotikaskandal

1 av 4

avChristoffer Nilsson

NÖJE

Ståle Vollan la ner receptbelagd medicin i Felicia Mobergs kaffe.

Enligt uppgift till Nöjesbladet handlar det om en narkotikaklassad tablett – under fredagen kastades Ståle Vollan ur ”Big brother”-huset.

– Produktionsbolaget tar ställning tillsammans med Felicia om en polisanmälan ska göras, säger Dan Panas, presschef.

Kanal 9:s ”Big brother” har fått sin första drogskandal.

Deltagaren Ståle Vollan, 29, hade med sig receptbelagd medicin in i huset. Orsaken ska ha varit att han lider av sömnproblem.

Under fredagen bad han att få dricka ur Felicia Mobergs, 22, kaffekopp. Då la han ner en tablett, bekräftar SBS Discoverys:s presschef Dan Panas.

Narkotikaklassad medicin

Enligt uppgifter till Nöjesbladet handlar det om Sobril, en ångestdämpande tablett som enligt Läkemedelsverket är narkotikaklassad.

Ståle Vollan kastades ur huset.

– Produktionsbolaget Endemol tar ställning tillsammans med Felicia om en polisanmälan ska göras. Efter att Ståle fick lämna har han varit i debriefing med bland annat psykolog. Både han och Felicia kommer att få stöd, säger presschefen Dan Panas.

Sent på fredagskvällen tog Nöjesbladet del av det rörliga materialet. Där framgår det att Felicia Moberg undrar om Ståle Vollan lagt ner något i kaffet.

– Det är som fyra öl, svarar han då.

Sedan dricker hon ur sin kopp.

– Även om hon misstänkte att Ståle lagt något i kaffet kunde hon omöjligt veta vad, menar Felicia, säger Dan Panas.

Men enligt Ståle Vollan, som uppger att han är ångerfull, var Felicia Moberg med på noterna.

– Felicia visste att jag la medicin i hennes kaffekopp och hon blinkade och log mot mig innan hon drack, säger han i ett uttalande förmedlat av norska SBS Discovery.

Kan rubriceras som misshandel

Felicia Moberg ska inte ha visat några tecken på påverkan, uppger Dan Panas.

– Hon har varit under uppsikt efter det här med tillgång till medicinskt kunniga och psykologer. Hon har inte visat några tecken på påverkan vilket tyder på att det handlade om små mängder, säger han.

Enligt våra uppgifter rör det sig om Sobril. Kan du bekräfta?

– Jag kan bara säga att det handlar om ett receptbelagt läkemedel som inte borde ha stoppats i någon annan mun än Ståles, säger Dan Panas.

Enligt Magnus Nilsson, stationsbefäl på Södermalmspolisen, kan Ståle Vollans tilltag vara straffbart.

– Om man nu kan styrka upp att det är uppsåtligt och att medicinen verkligen är narkotikaklassad får man göra en koll av innehållet i kaffekoppen. Då skulle det i så fall bli misshandel som rubricering, säger han.

Systern: Väldigt illa

Felicia Mobergs storasyster Carolina Hofflander, 34, fick höra om händelsen under fredagskvällen.

– Det var väldigt illa gjort av honom. Felicia har inte valt eller bett om att det ska hända. Jag tycker att det var rätt att han fick lämna huset, men jag tror inte att Felicia ser så allvarligt på det, säger hon.