Tim Burton och Helena Bonham Carter separerar

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

BILDEXTRA: Filmparet går skilda vägar efter 13 år ihop

1 av 7

Efter 13 år tillsammans.

Tim Burton och Helena Bonham Carter har gjort slut.

– De separerade tidigare i år, säger en talesperson för Carter till People.

Regissören Tim Burton, 56, och skådespelaren Helena Bonham Carter, 48, har kilat stadigt i 13 år, men nu är det slut, uppger People magazine.

– De separerade tidigare i år och har fortsatt att vara vänner och ha delad vårdnad om barnen, säger en talesperson för Helena Bonham Carter till tidningen.

Tillsammans har de sonen Billy, 11, och dottern Nell, 7.

”Önskar att deras privatliv respekteras”

Talespersonen säger att ex-paret vill vara ifred den närmaste tiden.

– Vi önskar att deras privatliv respekteras, precis som deras barn, under den här tiden.

Tim Burton och Helena Bonham Carter träffades under en inspelning av ”Apornas planet” 2001, när Burton regisserade Bonham Carter. Hon har sedan dess medverkat i flera av hans filmer, som ”Kalle och chockladfabriken”, ”Sweeney Todd” och ”Alice i underlandet”.

Bodde i separata hushåll

I oktober 2013 tog Helena Bonham Carters talesperson död på ett rykte om separation, genom att avfärda det hela som ”nonsens”, skriver New York daily news.

I juni i år åkte ex-paret på semester till Harry Potter-anläggningen i Orlando i Florida, tillsammans med barnen. Då sa Helena Bonham Carter att Tim Burton ”helt enkelt representerar kärlek”.

Trots att har gemensamma barn, har Bonham Carter och Burton sedan flera år tillbaka bott i separata hem, grannar med varandra.

– Det är en fantastisk idé. Du behöver aldrig kompromissa med känslor eller känna dig trängd. Han kommer alltid och hälsar på, vilket är väldigt rörande. Han kommer alltid över, berättade Helena Bonham Carter för The Guardian 2010.

Senaste nytt – följ Nöjesbladet på Twitter

Publicerad: