Samir får brutala hotbrev – efter ’Melodifestivalen’

Badran om det eskalerade hatet: ”Det har blivit brutalt mycket”

1 av 5 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Samir Badran, 24, har fått motta näthat sedan han först dök upp i ”Paradise hotel”. Men efter hans medverkan i Melodifestivalen har det blivit värre än någonsin med dödshoten.

Samir Badran, 24, har fått motta näthat sedan han först dök upp i ”Paradise hotel”.

Men efter hans medverkan i Melodifestivalen har det blivit värre än någonsin med dödshoten.

– Det har blivit brutalt mycket, säger han.

Samir Badran och Viktor Frisks medverkan i Melodifestivalen i år delade det svenska folket.

Även om Samir Badran blivit van med näthatet sedan hans medverkan i ”Paradise hotel” 2013 har det efter musiktävlingen blivit värre än någonsin.

– Det var något jag egentligen var förberedd på, jag visste från början att jag skulle få mycket hat för det eftersom det inte var mitt forum. Jag har egentligen hållit på med musik sedan jag var 13, men det är inte så många som vet det, säger han.

”De hoppas att jag dör”

Under Melodifestivalen fick han mer dödshot än någonsin och mycket mer från folk i äldre åldrar.

– Jag la upp något och det var kanske 5 000 kommentarer där alla var negativa. Det var bara en massa hat. Folk skrev att de hoppas att jag dör.

Och hoten har inte enbart kommit på sociala medier. Vissa av hoten är så grova att Nöjesbladet väljer att inte skriva ut dem.

– Man är ju en offentlig person och jag bryr mig inte så mycket längre. Jag kan inte gå runt och oroa mig för att bli dödad, då skulle det vara det enda jag tänker på dygnet runt.

Undviker att gå hem själv

Samir Badran säger att hoten gjort att han undviker vissa situationer.

– Jag åker inte tunnelbana och jag skulle aldrig gå hem själv på nätterna. Det har gjort att mina taxiräkningar blivit väldigt höga, men jag försöker undvika de situationerna.

Stöd av fansen

Han tror inte att det går att göra något speciellt åt saken.

– Jag blir ju ledsen ibland så klart, men jag har samtidigt mycket stöd av mina fans som sprider kärlek. Men jag kan tänka mig om en person som sitter ensam hemma och inte har så mycket vänner blir näthatad, jag kan tänka mig hur hårt det tar på den personen.

Natalie Demirian

Johan Norström

ARTIKELN HANDLAR OM