Det bästa från modeveckan i Köpenhamn

NÖJE

Just nu visar våra grannar i Danmark upp vårens mode för 2015. Theyouway håller dig uppdaterad under hela den danska modeveckan så att du kan spana in vårens mode front row.

1 av 11

Henrik Vibskov S/S 15

Henrik Vibskov visar sällan upp endast kläder, han bjuder på en upplevelse. Så även i år då modellerna gick runt en grund pool fylld med dansare. Plaggen pryddes av lekfulla print, skärningar som bildade ansikten, boxiga silhuetter och pappersliknande utskärningar.

1 av 12

By Malene Birger S/S 15

By Malene Birgers sofistikerade plagg finns världen över, från Kuwait till Australien. I vårkollektionen 2015 syns fransar, skira material, ponchos, ljusa färger och metalliska detaljer.

1 av 11

Bruuns Bazaar S/S 15

Bröderna Teis och Bjørn Bruun startade Bruuns Bazaar för 20 år sedan och har sedan dess gjort sig kända för enkel, elegant skandinavisk design. Våren 2015 bjuder märket på skräddade eleganta plagg i följsamma, transparenta material.

1 av 12

Designers Remix S/S 15

Självaste Rihanna har synts i danska Charlotte Eskildsens skapleser. För våren 2015 har hon skapat en kollektion fylld av hängslebyxor, singoallatoppar, hucklen , romantiska klänningar och volanger.

1 av 10

Mads Nørgaard S/S 15

Inspirerad av speedway och svenska klarinettisten Martin Frösts tolkning av Mozart har Mads Nørgaard skapat en vårkollektion i tunna sportiga, ljusa material som matchas med denim och stora sneakers.

1 av 12

Baum und Pferdgarten S/S 15

Baum und Pferdgarten startades 1999 och har vunnit många priser och modehjärtan sedan dess. För våren 2015 har Rikke Baumgarten och Helle Hestehave, kända för sin lekfullhet, skapat en kollektion inspirerad av japanskt mode med kimonon i fokus. Rutor, blommor och ränder blandas med volanger och boxiga silhuetter.

1 av 10

Ganni S/S 15

Ganni visade upp sitt vårmode på en tennisbana. Det sportiga präglade även kollektionen som bjöd på polokragar och sneakers bredvid transparenta material och blomsterfyllda mönster.

1 av 10

Freya Dalsjø S/S 15

Freya Dalsjø som är känd för arkitektoniska influenser och nytänkande färg- och materialmixar bjuder på en vitaminkick för våren 2015. Starka färger, draperingar och konstnärliga mönster matchas med praktiska tofflor. 

1 av 10

BARBARA I GONGINI S/S 15

Den färöiska designern Barbara I Gongini inledde årets danska modevecka med mörka, androgyna skapelser i experimentella former och silhuetter.

AV: Rebecka Wållgren FOTO: Copenhagen Fashion Week

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode