Mariettes nummer hotas av tygkaos

NÖJE

Spektakulära showen kan bli fiasko

1 av 4

34 meter specialbeställt släp är fast – i USA.

Tre dagar innan finalen av Melodifestivalen råder tygpanik för Mariette Hansson.

– Jag försöker att inte vara nervös över det, säger hon.

Det åtta meter långa släpet, som utgjorde en stor del av scenshowen under Mariette Hanssons, 32, nummer i Malmö, är tänkt att bli dubbelt så långt i finalen på lördag.

Därför har låtskrivaren och kläddesignern Miss Li beställt 34 meter tyg från USA.

Men på grund av snökaoset som lamslog stora delar av flygtrafiken har tyget fortfarande inte kunnat lämna amerikansk mark.

”Vet inte hur det kommer gå”

Den senaste rapporten är att tyget är kvar i USA – tre dagar innan finalen.

– Ja, det är ju inte så bra. Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå, om det hinner fram. Tyget är slut i Sverige så vi behövde beställa det från USA, men det är ju fortfarande kvar där, säger Mariette.

– Jag förundras så över Miss Lis engagemang och vilja att det här numret ska bli så coolt och bra som möjligt. Att vi verkligen ska försöka toppa deltävlingen.

Måste komma fram i dag

Förutom släpet ändras inget större i scenshowen till ”Don’t stop believing”. Men tyget till släpet måste landa i Sverige senast i dag för att hinna sys inför scenrepetitionerna på torsdag.

– Tanken med det förlängda släpet är inte att vi känner att vi skulle behöva förstärka någon känsla, men det skulle vara kul. Vi vill att det nästan ska se ut som att de försvinner ut intet.

Vad gör ni om det inte kommer?

– I värsta fall har vi våra åtta meter från deltävlingen om det skulle skita sig. Men vi hoppas att det kommer fram, och gör det inte det får vi ju sy en rolig hatt åt Miss Li eller något, säger hon och skrattar.

– Nä, men jag försöker att inte bli så nervös över det där. Jag försöker att fokusera på vad jag ska göra, så löser det sig säkert.

ARTIKELN HANDLAR OM