”Paris Jackson får psykiatrisk tvångsvård”

Uppges ha skurit sig med en köttyxa

Paris Jackson uppges ha skurit sig med en köttyxa i ett försök att ta sitt eget liv.

Enligt TMZ får Michael Jacksons dotter psykiatrisk tvångsvård.

Under torsdagen kom hennes familj till sjukhuset i Los Angeles.

Natten till i går fördes Michael Jacksons dotter Paris, 15, med ambulans till sjukhus i Los Angeles.

Enligt TMZ fördes hon ut på bår vid tvåtiden från sitt familjehem i förorten Calabasas.

TMZ rapporterar att Paris Jackson själv ringde ett journummer för självmordsbenägna varpå telefonisten blev orolig och kontaktade ambulans.

Tyder på överdos

Paris Jacksons mamma, Debbie Rowe, bekräftade för Entertainment Tonight, att dottern vårdas på sjukhus i Los Angeles efter ett självmordsförsök.

– Hon har gått igenom mycket den senaste tiden, säger Rowe.

Enligt TMZ ska ett självmordsbrev ha hittats i hemmet. Enligt uppgifter till sajten ska Paris Jackson ha skurit sig själv med en köttyxa. Källor till TMZ uppger att hon tidigare samma dag var arg för att hon inte fick gå på en Marilyn Manson-konsert. Paris Jackson ska ha också ha tagit en stor mängd smärtstillande tabletter, enligt TMZ.
På torsdagen besökte Debbie Rowe och faster La Toya Jackson Paris på sjukhuset i Los Angeles där Paris vårdas, skriver TMZ.

Enligt sajten är Paris Jackson under en tre dygns lång psykiatrisk tvångsvård, så att läkare och psykologer ska kunna komma till botten av tonåringens problem.

Fyra år sedan

Det är Michael Jacksons mamma Katherine Jackson, 83, som har vårdnaden om Paris och hennes syskon. Den 25 juni är det fyra år sedan pappan, musiklegenden Michael Jackson, dog.

– Att vara en känslig femtonåring är svårt oavsett vem man är. Det är särskilt tufft när man förlorar den person som står en närmast. Paris mår bra fysiskt sett och mottar lämplig vård, skriver Katherine Jacksons advokat Perry Sanders Jr. i ett utlåtande till nyhetsbyrån AP.

Paris Jacksons farbröder – Jackie, Marlon och Tito – gav TMZ ett uttalande under onsdagen.

– Tack för er omtanke och för att ni stöttar Paris. Hon är trygg och mår bra. Vi uppskattar verkligen att ni respekterar vår familjs privatliv i nuläget, säger de.

Bara timmar innan ambulansen kom till Paris Jacksons hem skrev hon kryptiskt på sin Twittersida:

”Jag undrar varför tårar är salta?”.

Hon citerade även Beatles-låten ”Yesterday” med de berömda textraderna:

”Yesterday, all my troubles seemed so far away now it looks as though they're here to stay.”.

Paris jacksons turbulenta tid

Katherine.
Katherine.

2009: Efter att Michael Jackson dör av en överdos av narkosmedlet propofol håller Paris, då 11 år, ett tal på begravningen som får stor uppmärksamhet.

2011: Berättar i Ellen De­Generes talkshow vad hon tyckte om att vara dold under en mask vid offentliga sammanhang under uppväxten. ”Jag tyckte det var korkat. Varför bär jag mask? Men ju äldre jag blev desto mer insåg jag att han (Michael) bara ville skydda oss”, säger hon.

2012: Paris Jackson efterlyste sin farmor, som har vårdnaden om Jackson-barnen, på Twitter. ”Jag har inte pratat med henne på en vecka och jag vill att hon ska komma hem nu”, skrev hon. Farmodern återfanns senare.

2013: Paris kallas som vittne under den ännu pågående processen mot Michael Jacksons läkare Conrad Murray som misstänks bära ansvaret för hans död.

Publisert: