Anton Hysén bjuds upp på gatan hela tiden

NÖJE

”Händer att jag tar en tango för skojs skull”

Foto: Populär på stan Anton Hysén bor kvar i Göteborg men planerar att resa upp till Stockholm och vara med i en fredagsfinal av ”Let’s dance” när han har tid.

GÖTEBORG. För ett år sedan tränade han stenhårt inför Let's Dance.

Nu ska han sitta i tv-soffan och njuta av de nya deltagarnas vedermödor.

Nöjesbladet tog ett snack med Anton Hysén om dansandet på gatan, varför han nobbar kändispremiärer och Melodifestivaldrömmen.

– Fast jag kan ju inte sjunga, säger han.

Dansskorna ligger längst ner i garderoben – förvånansvärt hela och fina. Men vinnarstatyetten från fjolårets ”Let's dance” är hemma hos mamma.

– Hon ville ha den. Och jag vet inte hur pass väl ett par röd lackskor hade passat här, säger Anton Hysén.

Han skrattar och slår sig ner på en stol. Glad och vältränad. Hela vintern har han kört extra med MMA-brottaren och förre olympiske deltagaren Eddy Bengtsson.

Satsar på fotbollen

I år satsar han helhjärtat på fotbollskarriären i Utsiktens BK.

– Det känns skönt att bara tänka på fotbollen i år. Jag vill ge det en chans och försöka ta det ett steg till.

I fjol vid den här tiden tränade han också stenhårt. Men då gällde det dans. Danspartnern Sigrid Bernson lärde upp honom och gjorde det så bra att paret till slut tog hem hela ”Let's dance”. Nu tar hon sig i stället an Erik Segerstedt.

– Fy fan vad gött att jag inte gör det i år. Det var jätteroligt, men så mycket träning och resor. Jag trodde ju inte jag skulle vara med så länge, men det blev ju fyra månader till sist.

Du trodde inte det skulle vara så mycket jobb?

– Jag hade inte sett programmet innan, så jag visste inte riktigt vad jag tackade ja till. Men det blev stort, det är ju ändå ett av de största programmen i Sverige.

Mycket uppmärksamhet?

– Det blev jävigt stort. Många känner ju igen mig. Och så vill de dansa hela tiden.

Tackar du ja?

– Haha, det beror på vilket mood jag är i. Men det händer att jag tar en tango på gatan bara för skojs skull. Det är kul att folk frågar, det är människor i alla åldrar.

Du har blivit ännu mer känd efter ”Let's dance”-segern. Men det är sällan du syns på några kändistillställningar?

– Jag får inbjudningar hela tiden, men allt är ju i Stockholm. Hela jävla tiden, jag blir så irriterad. Gör något i Göteborg i stället, haha.

Tror på Montazami

Pappa Glenn är med i ”Kändishoppet”. Blir det nästa tävling för dig?

– Nej nej, jag hade skadat mig direkt. Även om jag kanske varit bra på det. Men Melodifestivalen hade varit kul. Fast jag kan inte sjunga, så det är ganska kört.

Vem vinner årets ”Let's dance”?

– Jävlar vad svårt. De som är populära sen tidigare är stora favoriter, men de kan också åka ut snabbt. Men jag tror på Maria Montazami eller Erik Segerstedt.