"Jätten" Igor, 243 cm, Ukrainas hemliga vapen i Eurovision

Publicerad 2013-05-07

"Jätten" Vovkovinskiy är USA:s längsta man

Han orsakade hånskratt i pressrummet under gårdagens repetition.

Men Ukraina tror stenhårt på sitt hemliga vapen i Eurovision – 243 centimeter långa Igor Vovkovinskiy, 30.

– Vår gigantiska man kommer absolut vara kvar i numret, säger sångerskan Zlata Ognevich till Nöjesbladet efter sin repetition.

Följ ämnen

Ukrainas ballad ”Gravity” börjar med att ”jätten” Igor Vovkovinskiy bär in artisten Zlata Ognevich och ställer henne på ett podium mitt på scenen.

Det fick den samlade världspressen att gång på gång brista ut i gapskratt under repetitionen.

”Annorlunda med scenkläderna”

Men numrets regissör Max Lytvynov försvarar sin idé:

– Det här var bara en första repetition. Det kommer bli helt annorlunda när alla har sina scenkostymer på sig. Då kommer man förstå vad vi är ute efter. Vi hade idén länge och har letat efter rätt person tills vi hittade Igor i USA, säger Lytvynov till Nöjesbladet.

– Folk i vår delegation ville först att han skulle vara med på scenen längre än bara i början, men då skulle han ta fokus från Zlata, det är ju ändå hon som är stjärnan.

USA:s längsta man

Igor Vovkovinskiy är född i Ukraina men bor nu i USA där han har rekordet som USA:s längsta nu levande man. Han har medverkat i en del filmer och reklamfilmer, men aldrig stått på scenen inför publik.

– Det här kommer bli en helt ny upplevelse för mig. Något jag aldrig trott att jag skulle försöka mig på. Det kommer vara väldigt väldigt läskigt, säger han till SVT.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln