’Jag har aldrig sjungit förut’

Av: Sara Lindström

Publicerad:
Uppdaterad:

Rheborg gör sångdebut i ’Rock of ages’

1 av 4 | Foto: ULF HÖJER
Joacim Cans, Peter Magnusson, Johan Rheborg och Kee Marcello tar sig tillbaka till 80-talet.

Han har aldrig sjungit.

Inte heller kan han skryta med några kunskaper i dans. Ändå utmanar sig Johan ­Rheborg med en roll i rock­musikalen ”Rock of ages” på ­Chinateatern.

– Jag måste nog börja ­repetera nu, säger han till Nöjesbladet.

Han tuperade inte håret på 80-talet och använde kajal bara för att visa att han tagit ställning för synthgenren.

Men nu byter Johan Rheborg sida. I vår står han i ett moln av hårspray när rockmusikalen ”Rock of ages” går upp på ­Chinateatern i Stockholm.

– Jag ser det som en 80-tals­experience, som en åktur på ett nöjesfält. Det ska bli roligt, ­säger Rheborg till Nöjesbladet.

Komikern har ingen tidigare erfarenhet av musikal, men han räds inte.

”Måste börja repetera”

– Det kommer att bli en ut­maning, en svår utmaning. Men det är bra. Föreställningen innehåller många olika discipliner, som sång och dans. Jag tycker om att dansa men är inte så bra på det. Sjungit? Det har jag aldrig gjort. Jag måste nog börja repetera nu, omgående, jag kommer inte ­bjuda på någon skönsång även om musiken är en riktig hit­parad.

Andra kända namn som medverkar i ”Rock of ages” är Europe-gitarristen Kee ­Marcello, skådespelaren Peter Magnusson, artisten Gladys Del Pilar och den melodifestivals­aktuella Hammerfall-sångaren Joacim Cans.

”Tillför lite äkthet”

– Jag tror att jag kommer ­att tillföra något som inte är ­musikal, lite äkthet. Det är lätt att det blir parodi av 80-talet, du vet när ­killarna var snyggare än tjejerna och det tog timmar att göra sig i ordning. Då är det bra att ha med någon som har erfarenhet av musiken, säger han till Nöjes­bladet.

Att Melodifestivalen drar i gång i samma veva som ”Rock of ages” har premiär ­hoppas han inte ska bli ett problem.

– Det blir en liten krock, men jag har semesterdagar att ta ut och datumen har justerats lite för att passa, säger Cans.

Publicerad: