Mia Parneviks mysiga 50-årsfirande med Jesper – och bowling

...men dottern Penny gav finaste presenten

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

I går tisdag fyllde Mia Parnevik 50.

Hon tjuvstartade firandet redan kvällen innan – med bowlingparty i Miami med maken Jesper, Adam Pålsson och Björn Gustafsson.

– Det är bara trevligt att fylla 50. Det sägs ju att 50 är det nya 40! Helt fantastiskt!, säger Mia Parnevik till Nöjesbladet.

Mia Parnevik har precis avnjutit en födelsedagslunch när Nöjesbladet når henne på telefon på tisdagen.

Firandet började redan för en vecka sedan – och tog skruv under måndagskvällen med bland andra maken Jesper, skådespelaren Adam Pålsson och komikern Björn Gustafsson.

– Det har varit firande hela tiden här. Mina föräldrar fyllde 80, så då firade vi dem och mig samtidigt. Jag tycker vi har firat något varje dag! I går firade jag i Miami med Jesper och några goda vänner. Vi sov över där tills i dag och hade en fantastiskt god middag med både fisk och kött och gott vin. Vi bowlade och hade kul, precis som jag ville ha det!

Hur känns det att fylla 50?

– Det känns jättebra. Det är bara trevligt att fylla 50. Det sägs ju att 50 är det nya 40! Helt fantastiskt!, säger hon glatt.

Födelsedagsfirandet fortsatte sedan med hotellfrukost i Miami följt av bilfärd tillbaka hem till huset i Florida. Nu står vila och mys med Jesper och guddottern Dylan på schemat resten av dagen. Att välja bort en stor födelsedagsfest var ett medvetet val från Mias sida.

– Det blev jättebra, precis som jag ville. Oftast när man har stora fester kan det lätt bli att man bara springer omkring. Den här gången kände jag för att ta det lugnt och ha det mysigt bara, säger hon och fortsätter:

– Nu ska vi ha en lugn, vanlig dag. Det är jättefint väder. Och i kväll ska vi nog bara äta thaimat och mysa med vår guddotter och kolla på film. Vi hade en partysväng igår med middagen, så det räckte, säger hon med ett skratt.

Vad är det finaste du har fått i dag?

– Åh, en bild och ett meddelande som Penny lade ut på Instagram. Hon skrev så otroligt fina saker.

Inlägget är en kärleksförklaring och hyllning från Penny till Mia. Hon skriver bland annat att ”min mamma är mitt solsken och även om jag är långt hemifrån hittar hennes ljus mig alltid ändå”.

– Mammahjärtat smälte direkt. Det är så fint, säger Mia Parnevik.

Hur ser du på kommande 50 år? Vad har du för planer för dem?

– Man får bara hoppas att man blir i bättre form, friskare, att man får lyckan att må bra och ha alla i livet. Jag tycker att 50 känns inte alls konstigt, det är bara välkomnande. När man är 50 kan man göra som man vill, höll jag på att säga, säger Mia med ett skratt.

– Man har gjort barnafödande och karriär, barnen flyttar ut... 50 är ett bra nummer.

Har du någon bucket list?

– Jag har fått göra så mycket roliga grejer tillsammans med min familj, så jag har nog ingen sådan där bucket list som att jag måste hoppa ut genom ett flygplan.

Mia tystnar och funderar en liten stund.

– Men vi var i Hawaii och dök med mantarockor mitt i natten i januari hela familjen och det var nog det coolaste jag har gjort i hela mitt! Det var läskigt precis när man gick i. Alla andades lite fort där. Det var kolsvart och så lägger man sig ned med ett blått LED-ljus, så kommer de upp precis till en. De är ju fem, sex meter stora! För några år sedan hade jag nog inte vågat göra sådana saker. Jag säger nog mer ”ja” till sådant nu än förut. Coolaste jag gjort! Mer sånt!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM