- Jag vill inte se mig själv på tv

NÖJE

Markus Landgren

Markus Landgren är kristen, helnykterist och juridikstuderande. Trots den präktiga imagen är det inte omöjligt att han bjuder på årets nakenchock i Melodifestivalen.

Markus Landgren är en aningen motvillig popstjärna. Han har gjort sig känd som "den kristna killen från Fame factory". Men han tycker att det är lite jobbigt att bli fotograferad bland folk och han vill helst inte se sig själv på teve.

- Jag tycker inte att det är roligt. Mina framträdanden ser så emotionellt jobbiga ut. Jag vill inte bli hämmad av att se dem, säger han.

En inspelning av ett misslyckat framträdande med ett synthband på gymnasiet tog ännu hårdare.

- Jag började gråta när jag såg videon, jag var nämligen intresserad av en tjej som var duktig på att sjunga, berättar han.

Efter gymnasiet vikarierade han som lärare. Ett besök av några flyktningar i klassen gav impulsen att söka in på en juristutbildning.

- Jag är intresserad av frågor som gäller flyktingar, mänskliga rättigheter och religionsfrihet.

Han har nyss börjat utbildningen och är lite osäker på om den ska kunna korsas med en artistkarriär. Han håller just nu på att spela in ett album och skulle gärna vilja åka ut och spela längre fram.

En vinst i Melodifestivalen skulle självklart ge en skjuts i karriären, men framför allt en chans att hälsa på vänner till familjen i Riga.

- De jobbar som missionärer där. Det är en vacker stad med härliga och givmilda människor. Men tyvärr har alkoholen förstört minst en generation, säger han.

Markus själv är helnykterist, men inte absolutist.

- För mig handlar det om en slags solidaritetsprincip. Om någon kan hjälpas av en alkoholfri person i sin närhet så väljer jag att inte nyttja alkohol, säger han.

Trots sin präktiga utstrålning kan det tänkas att Markus bjuder på en liten nakenchock - han uppträder nämligen barfota ibland.

- Jag har svårt att hitta bra skor. Det är praktiskt och skönt att vara barfota.

7: Markus Landgren

Sofia Larsson