Så behåller du brännan i höst

NÖJE

Är du också tillbaka på jobbet med en härligt solbrun hy? Gör som vi och underhåll brännan så håller den lite längre i höst. Här är produkterna som hjälper dig på vägen.

Foto: Blake Lively uppvisar perfekt gyllene hy.

Grunda med fuktserum

En torr hy behåller brännan mycket sämre så se till att ”boosta” fuktnivåerna med ett återfuktande serum. Caudalies ”SOS Thirst quenching serum” är trots sitt namn lätt på huden och ger massvis med fukt. Är du torrare är ”Transderma M” en given favorit hos oss.

Fuska med b-u-s

Om du varit hemma ett tag kan det hända att brännan redan har börjat försvinna. Plocka då fram din gradvisa brun-utan-sol! En av årets smartaste lanseringar är enligt oss ”Golden glow booster” från Clarins. Det är något så genialt som brun-utan-sol-droppar som du adderar till din egna dagkräm.

Glöm inte bort kroppen

Det är inte bara ansiktet som behöver en extra fuktboost. Se till att få in en rutin med fuktkräm på resten av kroppen också, då håller du garanterat fjällande hud borta ett tag. Är du precis hemkommen? Fortsätt med din aftersun för att ge vård och fukt. Vi gillar Biolines ”Sundefense aftersun” som innehåller en ”tan fixer” som sägs fixera och förlänga brännan. Har du varit hemma ett tag? Gå över till en fuktkräm som innehåller gradvis brun-utan-sol för att maximera färgen. Här gillar vi klassikern ”Gradual tan” från St. Tropez eftersom den inte blir fläckig och ger en fin gyllenbrun färg efter ett tag.

Minimera makeupen

Det känns ju rätt dumt att dölja den där snygga brännan under makeup så... strunta i det! Satsa istället på en kräm som jämnar ut hudtonen utan att ge särskilt mycket färg. Då ser man fortfarande brännan men tonen är lite mer jämn. Vi gillar ”Aquasource CC gel” som ger fukt och en lätt gyllene färg samt ”Wonder glow instant soft-focus beauty flash” från Charlotte Tilbury som framhäver brännan med små guldiga partiklar utan att se det minsta glittrig ut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode