Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Eric Saade är klar för Melodifestivalen

Av: 

Helena Trus

Torbjörn Ek

Frida Söderlund

NÖJE

Hemlig källa: ”Nu är alla artister spikade”

Bara fyra år efter segern tänker han försöka vinna igen.

Nöjesbladet kan avslöja att Eric Saade, 24, är klar för Melodifestivalen 2015.

– Nu är alla artister spikade, säger en källa.

Det blev hans stora genombrott 2010 när han tillsammans med ett vattenfall tog sig till finalen och en tredjeplats med "Manboy".

2011 vann han hela tävlingen med en glasbur i dansshowen "Popular". Efter flera år med bottenresultat för Sverige lyckades han vända trenden och knep tredjeplatsen i Eurovision song contest i Düsseldorf samma år.

Flera av varandra oberoende källor med god insyn i schlagercirkusen säger med bestämdhet att Eric Saade tänker försöka vinna Melodifestivalen nästa år igen.

– Han är klar, säger en källa.

– Han har letat låtar under hösten och samarbetat med en låtskrivare för att ta fram precis rätt nummer, säger en annan person med god insyn.

”Alla artister spikade”

SVT kommer presentera samtliga artister under två presskonferenser nästa vecka. Eric Saade befinner sig just nu i en studio i London, men när Nöjesbladet når hans manager tillbakavisar han uppgifterna om Melodifestivalen:

– Om Christer Björkman fick som han ville så skulle Eric vara med, men skulle han göra det igen så vill han känna att allt är rätt, han kan ju inte ställa sig på en presskonferens nästa vecka utan en låt. Han har ju redan kommit trea i Eurovision, skulle han vara med igen så måste han känna att han kan slå det, men där är vi inte, säger han.

SVT belägger varje år samtliga inblandade artister, låtskrivare och skivbolag med munkavle och senast Eric Saade var med i Melodifestivalen blånekade alla inblandade fram till dagen för presskonferensen.

Men enligt Nöjesbladets källor är Saade en av de artister som nästa vecka kommer att presenteras.

– Nu är alla artister spikade, säger en uppgiftslämnare med god insyn.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen