Snygg om blodkaoset i ”Sveriges mästerkock”

Hon var mer stressad än någonsin.

Då skar Petra Snygg Cavini upp fingret i ”Sveriges mästerkock”.

– Jag lyckades skära av mig nerven, säger hon om blodkaoset.

Det var under slutkvalet i Gävle som deltagarna i TV4:s ”Sveriges mästerkock” ställdes inför flera utmaningar. När Petra Snygg Cavini, 20, skulle tillaga en Ceasarsallad skar hon upp sitt finger rejält.

– Jag minns inte ens när jag skar mig. Jag lyckades skära av mig nerven så jag blev väldigt skakig på handen och det blev bara total kaos, säger hon.

Blodet flödade och hon fick springa iväg för att få hjälp med att stoppa blödningen.

– Det var bara att köra. Jag fick limma fingret och sedan fick jag springa tillbaka och göra om det som hade blivit helt nerblodat, säger Petra Snygg Cavini.

Ingen känsel i fingret

När hon återvände hade dessutom andra deltagare tagit flera saker från hennes bord utan att lämna tillbaka grejerna.

– Jag tror att alla var så stressade och självupptagna i just den situationen, jag tror inte att det var för att någon ville vara elak. Det var så himla mycket nerver och så intensivt.

Extra ledsen blev hon över att fingret kanske skulle påverka hennes pianospelande.

Än i dag har hon ingen känsel i det pekfinger hon skar i programmet.

– Jag fick ångest och panik över det. Men det går bra att spela piano så det är inga problem. I början var det obehagligt när man skulle knäppa på datorn och så, men nu har jag vant mig vid det.

Men slutet gott, allting gott. Efter den tredje utmaningen där de skulle tillaga en pastarätt tog hon sig äntligen vidare i tävlingen.

– Det var väldigt roligt också, det får man inte glömma bort. Produktionsteamet var väldigt gulliga och tog hand om mig, säger Petra Snygg Cavini.

Publisert: