Jag vill ha ännu mer tantrock redan nu

1 av 3 | Foto: KARROMETERN Stekhett: ”The leftovers”. Vacker och hypnotiserande melankoli.
NÖJE

Full transparens: Jag har ingen aning om vad som har hänt i tv-världen (eller i världen över huvud taget) den här sommaren.

Så jag dyker ner i hösten i stället.

Och hoppas på ännu en triumf för Elisabeth Moss, trendande tanter och stor tragikomik i Morran och Tobias.

Jag har aldrig sett så lite på tv.

Mitt så kallade liv kom i vägen den här sommaren.

Man har gått ner sig i husträsket, nämligen. Och efter att i fem veckor ha levt, sovit och andats flyttkartonger, färgbyttor, soptippsturer, studsmattemonterande och vanvettiga Ikeafärder är jag helt nollställd.

Jag såg Lotta Engberg skymta förbi i en morgonsoffa hon inte passade speciellt bra för att leda en morgon i juli. Men utöver det: ingenting.

När jag påpekade att det luktade brandrök häromdagen och min syster frågade ”Beror inte det på Sala tror du?” svarade jag ”Sala?” – och kände att jag borde skämmas över något utan att kunna komma på vad.

På den nivån är det. (Nej, jag har inte hunnit läsa tidningar heller. Och enbart surfat möbler/mattor/lampor.)

Det är en obehaglig känsla, men jag börjar på ny kula nu. Gör som ni vet vem och vänder blad.

Tänker framåt, tänker höst.

Och då hoppas jag på följande:

 Att få bekräftat att Elisabeth Moss ska göra en av huvudrollerna i nya ”True detective”. Efter ”Mad men” och ”Top of the lake” skulle det göra henne till en av de stora, med tre tunga tv-roller under bältet.

 Att det blir hausse på tantbörsen. ”American horror story: coven” och ”Orange is the new black” har gett mersmak på de mognaste kvinnor. Nästa år kommer Jane Fonda och Lily Tomlin i Netflix ”Grace and Frankie”, men jag vill ha mer tantrock redan nu.

 Att Fox Batman-prequel ”Gotham” har rätta svärtan.

 Att Johan Rheborgs och Robert Gustafssons SVT-serie ”Morran och Tobias” drar igång snarast. Sketcherna den springer ur, från ”Svensk humor”, var tragiska och briljanta.

 Att någon förbarmar sig över den svenska publiken och löser rättigheterna till ”Rectify”. Det är så märkligt att vi inte kan se detta förtrollande, långsamt pyrande drama på respektabel väg. 

 Att Felix Herngren visar att han är lika bra på allvar som han är på humor, och levererar någonting lysande till TV4 med dramakomedin ”Torpederna”, om gangsterlivets prövningar.

ARTIKELN HANDLAR OM