MTV

Julia Michaels drabbades av scenskräck: ”Så mycket press”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Julia Michaels fick av en panikattack under sitt första framträdande med genombrottslåten ”Issues”.

Nu har hon äntligen lyckats kontrollera sin svåra scenskräck – med ett udda trick.

– Jag brukar säga till ljuskillen att tända lamporna så att jag kan se alla, säger hon.

Amerikanska stjärnskottet Julia Michaels, 23, slog igenom stort förra året med ”Issues”. Hon har dessutom bidragit till hits med världsartister som Justin Bieber, Kygo, Fifth Harmony, Britney Spears, Gwen Stefani, Selena Gomez och Demi Lovato.

Zara Larsson beskriver hon som en ”goofy creature” som repade inför deras mashup av låtar på MTV EMA förra året i tofflor och en avokadogrön ansiktsmask.

– Hon var sig själv bara, och så modig. Jag älskade henne! Hon är fantastisk.

I januari 2016 skrev hon ”Issues”, efter ett bråk med sin dåvarande pojkvän. Flera artister visade intresse för låten, men Julia Michaels kände att den var alldeles för personlig för att ge bort till någon annan. I stället blev det hennes egen debutsingel och en del av EP:n ”Nervous system”. Sedan släppet i januari 2017 har ”Issues” sålt trippel platina och Julia Michaels har blivit dubbelt Grammy-nominerad (”Bästa nykomling” och ”Årets låt”).

– Jag sjunger om mig själv till 100 procent. Jag tenderar att vara på ett visst sätt i ett förhållande som jag önskar att jag kunde ändra på, men jag har inte hittat den balansen ännu. Jag skulle beskriva mig själv som någon som är väldigt lojal, ärlig och som alltid kommer att älska dig, men som definitivt har possessiva, avundsjuka tendenser i ett förhållande, säger Julia Michaels och fortsätter:

”Avundsjuk och possessiv”

– Men ja, ”Issues” handlar definitivt om mig. Det är den mest personliga låt jag någonsin har skrivit. Det var fantastiskt att andra ville sjunga den, men den kändes för personlig. Den blev verkligen vändpunkten för mig som artist.

Att själv ställa sig på scenen och faktiskt vara den som framför sin egen musik har kostat på. I ett brev, som publicerades i Glamour i slutet av januari, beskriver hon öppenhjärtigt sin scenskräck. Hon minns sitt första livesända tv-framträdande med ”Issues” på Billboard music awards. Hon genomled en massiv panikattack på scenen. Efteråt föll hon ihop backstage och lät managern hålla om henne tills hon kunde resa sig igen.

Sedan dess har hon jobbat på scenskräcken och lärt sig att kontrollera den.

– Jag tycker inte att jag blir lika orolig om jag kan se allas ansikten, vilket är jättekonstigt eftersom de med scenskräck oftast inte vill se publiken. Man borde bli mer nervös av det. Men jag blir lugnare av att se dem.

Botar scenskräcken med ljus

Hon har ett särskilt knep för att verkligen kunna ta in publiken på bästa sätt.

– Jag brukar säga till ljuskillen att tända lamporna så att jag kan se alla. Mycket av scenskräcken kommer från så mycket press och känslan av att ha alla blickar på dig, men när någon sjunger med dig känns det inte lika hemskt.

Hur kom du på att du behövde se publiken?

– I början ville jag inte se dem, men när jag insåg att många av de jag pratar med på Instagram och Twitter också är de som kommer på mina spelningar så kändes det bara inte fullt så galet i kroppen längre. Det var som att se folk du känt i evigheter och att de bara vill ha kul och dansa med dig. Du inser att det är ett tillfälle då osäkerhet inte spelar någon roll.

För tillfället turnerar Julia Michaels med Niall Horan. Efter det ger hon sig ut på vägarna med Maroon 5. Den 4 maj släppte hon sin nya låt, ”Jump”.

– Jag har inte direkt något privatliv just nu. Jag turnerar med Maroon 5 till oktober – november och efter det kanske jag kan påbörja ett privatliv. Jag tänker inte på förhållanden eller liknande längre, för jag har inte tid för dem.

– Men jag är så glad över att kunna göra det jag älskar. Det är helt fantastiskt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Stjärnorna som pratat om att de mår dåligt

ÄMNEN I ARTIKELN

MTV