Loa Falkman i tvist om OCR-miss

”En ickefråga”

avLilian Andersson

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Loa Falkman

Operasångaren och reklammannen Loa Falkman, 71, har hamnat i en prekär tvist i ett p-botsärende. Räkningen betalades, men hamnade på fel konto.

Nu har ärendet nått tingsrätten då han har bestridit fordran. 

– Det här är en ickefråga, säger Loa Falkmans fru Rosy Falkman, 67.

I våras fick Loa Falkmans bil en parkeringsbot på vindrutan då bilen parkerats på Rosendalsvägen på Djurgården i Stockholm där parkeringsförbud rådde.

Men parkeringsbolaget fick aldrig betalt för p-boten på 850 kronor och en betalningspåminnelse med inkassokrav skickades hem till artisten i Stocksund. I början av juli ansökte Estate Parkering AB om ett betalningsföreläggande hos kronofogden för att få betalt.

Artisten kunde visa kvitto på att räkningen hade betalats den 31 maj, men OCR-numret hade angivits fel och pengarna hamnade på fel konto.

Nu krävs Loa Falkman på inkassokostnad och processkostnader, totalt 1 460 kronor.

”Är ett missförstånd”

Kronofogden beslöt i måndags att lämna över fordran till tingsrätten då operasångaren har bestridit fordran.

När Nöjesbladet söker Loa Falkman svarar till sist hans fru Rosy Falkman som inte tycker att ärendet är något att skriva om.

– Det hela är ett missförstånd och det kommer att stoppas, det blir inget i tingsrätten. Bilen hade lånats ut och räkningen har betalats men gick till fel nummer. Det här är en ickefråga, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM