Ögonbrynen gör sorti i modevärlden

NÖJE

Hakar du på catwalktrenden?

1 av 8 | Foto: AP
Ögonbrynslösa modeller har synts på catwalken under hela året och nu börjar det sprida sig.

Under årets modevisningar har man kunnat skåda en make up-trend som säkert kan få vissa att höja på ögonbrynen – andra att raka av dem.

Eller i allafall sminka dem så osynliga som möjligt alternativt gå loss med blekmedlet.

Ögonbrynens vara eller icke vara, det är frågan.

Två välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt utseende.

Men något som garanterat påverkar din look ännu mer är avsaknaden av denna hårväxt som vanligtvis befinner sig en bit upp i ansiktet.

Under årets visningar har ögonbrynslösa modeller varit framträdande lite här och där, till exempel hos Prada och Balenciaga. Den något svårburna trenden har också snappats upp av modemänniskor som inte är rädda för att sticka ut.

– Att inte ha några ögonbryn har varit ett skönhetsalternativ sedan tidernas begynnelser, säger makeupexperten Pat McGrath, som var ansvarig för att looken hamnade på bland annat Pradas och Balenciagas visningar, till New York Times.

Givenchy kör utan bryn

Nu är det även dags för Givenchy att ta trenden vidare. I senaste annonskampanjen visar nämligen modellerna höst- och vinterkollektionen i avsaknad av ögonbryn.

En av modellerna som stylats i alien-anda är Adriana Lima, bland annat känd från Victoria's Secrets visningar.

– Jag ville att Adriana skulle användas i ett annat sammanhang än vad vi är vana vid, sa Riccardo Tischi, Givenchys creative director, till New York Times.

– Folk är inte vana vid att se hennes mörka sida.

Om looken är något för dig återstår att se, ett tips kan vara att låta bli ögonbrynsskuggan ett par dagar innan du går loss med pincetten eller blekmedlet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode