Johan Hedenbergs liv blir teveserie

Skådespelaren Johan Hedenberg släppte boken "Lill-Tarzan och jag".

Mellan pärmarna talar han ut om barndomskompisen vars pappa mördades med Hedenbergs basebollträ.

Nu blir boken teveserie regisserad av Leif Lindblom.

Johan Hedenberg, 58 år, berättar för P4 Extra om uppväxten i Vällingby, den klätterglada barndomskompisen "Lill-Tarzan" och hur hans pappa mördades framför hans ögon – med Hedenbergs basebollträ.

Slog ihjäl pappan

– Jag har varit med och gjort ett vapen till en mördare, säger han till P4 Extra.

"Lill-Tarzan och jag", tar upp Hedenbergs uppväxt i Vällingby. Enligt honom själv har så många som 30 av hans generationskamrater i Vällingby dött innan de fyllde 40.

– Jag träffade några vänner, då ville de rätta mig och räknade ihop till 36 som gått bort före 40 års ålder, alla var från krokarna där jag var, säger han till P4 Extra.

Vännen överlevde

I boken berättar Hedenberg om det tragiska händelseförloppet som ledde fram till att hans vän som kallas "Lill-Tarzan" i boken ser sin pappa slås ihjäl med Johan Hedenbergs basebollträ.

– Vi ville göra ett basebollträ. Vi svarvade till ett, som träslöjdslärare var snäll nog att fylla med bly, säger han till P4 Extra och fortsätter:

– Vi hade delad vårdnad av det där, turades om att ha det. Påsken 1967 kom en främmande man in i hans lägenhet, tog vårt brännbollträ och slog ihjäl hans pappa framför ögonen på honom.

Mot förmodan visade det sig att Johan Hedenbergs barndomskompis inte tillhöra den stora skara barndomskamrater som dött i förtid.

– Jag trodde inte han levde överhuvudtaget.

Teveserie

Nu blir Johan Hedenbergs berättelse tv-serie regisserad av Leif Lindblom som gjort ett antal svenska serier samt filmen "Solstorm".

– Det är ett bolag som köpt rättigheterna och Leif Lindblom som vill göra det här. Det sitter två författare nu och skriver på det där.

P4 Extra-avsnittet med Johan Hedenberg publicerades 13.00 på söndag. Lyssna här.

Publisert: