E-Type sålde tre av ”Arn”-husen – till Heliga Birgitta-projekt

Uppdaterad 2014-01-10 | Publicerad 2013-11-13

För två månader sedan råkade han köpa tolv Arn-hus.

Nu har Martin ”E-Type” Erikson sålt tre av dem – till en ny ”Heliga Birgitta-satsning”.

– Helgon är jättestort i Europa nu, säger han till Nöjesbladet.

När Martin ”E-type” Erikson, 48, fick hem sina nätauktionerade Arn-hus kände han det direkt: Tre av dem måste bort.

– De var väldigt tydligt medeltida och jag är ju mer inne på en lite tidigare epok med vikingatiden, så dem har jag sålt nu, säger han till Nöjesbladet.

Nu ska husen i stället användas i en stor ”Heliga Birgitta-satsning”.

– Man har kommit på att hennes födelseplats ligger i Häggvik utanför Stockholm, så husen ska vara med i byggandet av en pilgrimsstation där. Helgon är ju jättestort i Europa nu, säger han.

Är du själv involverad i det projektet?

– Nej, men det är roligt att de kommer till ny användning. Jag köpte ju lite många hus där, det var ju inte riktigt meningen, säger han och skrattar.

De övriga ”Arn”-husen, som nu ligger tryggt paketerade på Martin Eriksons tomt, kommer han dock att behålla själv.

– Jag bidar min tid och väntar på våren. Då ska de förhoppningsvis sättas upp. Det kommer att se väldigt ballt ut. Då ska vi ha fest, med buller och bång, och bada i mjöd!

Uppträder i ”Idol” på fredag

Men säljande och köpande av ”Arn”-hus är inte det enda som upptar Martin Eriksons tid just nu.

På fredag ska han att vara mellanakt i ”Idol”. Då kommer han att sjunga sin fotbollsdänga ”Campeone 2000” som uppladdning inför play off-matchen mellan Sverige-Portugal som sänds direkt efter i TV4.

– Jag fixar musiken och Zlatan och grabbarna fixar målen. Jag är inte en så aktiv fotbollsspelare, så det jag kan bidra med är att sparka i gång kvällen med uppsjungning och discodans, säger han.

Själv har E-Type inte kunnat följa årets ”Idol” på grund av fullbokade jobbhelger, men han har hunnit snappa upp en sak:

Att det finns en fotbollsspelare med.

”Kevin Walker är min motpart”

Kevin Walker är min motpart. Han är en fotbollsspelare som börjat sjunga på äldre dagar och jag är en gammal sångare som gärna deltar i fotbollen från tv-soffan, säger han.

Martin Erikson passar också på att ge ett sista förhandstips inför den stora matchen:

– Jag tror inte ett spår på att Ronaldo har ont i knäet. Jag tror att det bara är taktik för att vi ska lägga om strategin och så dyker han upp piggare än någonsin! Nej, jag är misstänksam. Alla måste vi vara på tårna och se igenom deras taktik om den här kvällen ska gå bra.

ANNONS