Exets miljonkrav på Andreas Lundstedt

NÖJE

Artisten i bostadstvist med förra pojkvännen

1 av 2

Andreas Lundstedt stäms av sin ex-pojkvän.

Han anser att artisten försöker blåsa honom på miljonbelopp – genom att neka honom äganderätten till deras gemensamma bostad.

– Det är en privat sak och jag har inga kommentarer i nuläget, skriver Andreas Lundstedt i ett sms till Nöjesbladet.

Andreas Lundstedt, 41, och Niklas Hogner, 28, blev ett par 2008 och har bott i bostadsrättslägenheten i Stockholm sedan januari 2009.

Sommaren 2010 beslöt de att Niklas skulle köpa in sig i lägenheten, som då ägdes av artisten. Han tog över hälften av banklånen på cirka tre miljoner kronor. De höjdes med 300 000 kronor för renoveringskostnader.

Hogner skickade ett brev till bostadsrättsföreningen att han blivit ägare till hälften av borätten och ansökte om medlemskap.

Han fick aldrig något svar men antog att han fanns antecknad som samägare.

Blev aldrig medlem

Niklas Hogner betalade därefter, enligt stämningen, 5 000–6 000 kronor i månaden i räntor och avgifter.

I vintras flyttade Hogner ut från lägenheten, efter att relationen tagit slut. Han ska då ha fått ett muntligt löfte av artisten om hälften av summan av lägenhetens nuvarande marknadsvärde.

Senare fick han besked av exet att han inte hade rätt till det – han var inte registrerad som medlem i bostadsrättsföreningen.

Kan få säljförbud

Niklas Hogner vill att tingsrätten fastställer att han faktiskt äger hälften av bostadsrätten.

Han yrkar på att tingsrätten förbjuder Andreas Lundstedt att sälja lägenheten innan äganderätten är avgjord. Annars får han betala två miljoner kronor i vite.

- Vi har inget mer att tillägga än det som står i stämningsansökan, säger Niklas Hogners juridiska ombud, Henrik Hansén.

Lilian Andersson