Bingolotto

Tittarna rasar – TV4 play fungerar inte

Strul mitt i uppesittarkvällen

Av: 

Louise Åström

NÖJE

TV4 play har slutat fungera mitt under ”Bingolottos” uppesittarkväll.

Nu rasar tittarna på sociala medier.

– Jag vill ha pengarna tillbaka! skriver en upprörd tittare på TV4 plays Facebooksida.

Bingolottos” uppesittarkväll pågår för fullt. Men många tittare har problem med TV4-play. Livesändningen strular och flera personer uppger att de bara ser en svart ruta istället för programledaren Lotta Engberg och alla gäster.

Nu rasar många tittare på TV4plays Facebooksida.

”Jag vill ha pengarna tillbaka! Detta är under all kritik varför funkar inte livesändningen på Bingolotto?”, skriver en tittare.

”Fruktansvärt dåligt av er på TV4! Här betalar man för nått som inte fungerar och får hela kvällen förstörd. Hur tänker ni kompensera för det här?”, skriver en annan.

”MEN SNÄLLA! Julmördare!”, skriver en tredje.

Kan inte spela bingo

Totalt ska vinster för 79 miljoner delas ut under kvällen. Men flera tittare uppger att de inte ens hunnit spela kvällens första bingo.

”Jaha, nu då? Här sitter vi samlade för att spela bingo på uppesittarkvällen. Som vi alltid gör. Varje år. Det är tradition. Det är vårt sätt att umgås.
Ca 10 siffror på ettans bingo hann vi med innan eran live sändning sa adjö....”, skriver en tittare.

”Hoppas ni jobbar på att lösa detta. Uppesittarkvällen är helig. Och jag kan inte spela bingo”, skriver en annan.

TV4: Vi beklagar

Till en början hade man på TV4 ingen förklaring till varför sändningen inte fungerar som den ska.

– Vi har teknisk personal som tittar på det för fullt just nu. Vad som hänt vet jag inte i nuläget. Jag får återkomma, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent för programmet.

Vad säger ni till de tittare som just nu är superbesvikna?

– Det är bara att beklaga. Det här ska inte hända. Jag hoppas att man kan ha en trevlig kväll ändå. Vi jobbar stenhårt på att lösa det här.

Strax efter 21:30 stod det klart att de tekniska problemen berodde på reklaminslagen på TV4 play.

– Därför har vi nu rensat bort all reklam för att få det här att fungera. Vad exakt som har hänt får vi titta på i efterhand. Men för majoriteten ska det här vara löst nu. Det kan ta lite olika långt tid på olika plattformar.

Hur påverkar det reklamintäkterna?

– Den frågan får vi lösa på annat sätt. Vårt fokus nu är att tittarna får tillbaka bilden. Det är bara att beklaga ännu en gång att det här har hänt.

Oldsberg sparkad

Det har stormat kring ”Bingolotto” de senaste veckorna. För 15 dagar sedan fick Ingvar Oldsberg sparken från programmet och tvingades gå med omedelbar verkan. Anledningen är att produktionsbolaget genomfört en internutredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen. Oldsberg har i sin tur anlitat en advokat och givit honom i uppdrag att upprätta en stämningsansökan.

Lotta Engberg, som tidigare programlett ”Bingolotto” har fått ta över uppesittarkvällen och nyårssändningen för Oldsberg. Med sig har hon även Elisa Lindström.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Lotta Engberg tar över uppesittarkvällen i Bingolotto

ÄMNEN I ARTIKELN

Bingolotto

TV4

Lotta Engberg