Malou von Sivers

Malou von Sivers i bildrama: ”Det var jätteobehagligt”

Dyker oväntat upp i programmet ”Vägens hjältar”

avAlex Hartelius

Malou von Sivers dyker oväntat upp i säsongspremiären av ”Vägens hjältar”.

Efter ett plötsligt motorstopp i Stjärntunneln behöver hon snabbt bärgas från platsen.

– Det var jätteobehagligt, säger hon till Nöjesbladet.

På väg hem efter en valsändning i TV4 får programledaren Malou von Sivers, 66, plötsligt motorstopp mitt i Stjärntunneln. Tunneln beskrivs som ett trångt utrymme där bilisterna inte sänker farten, vilket gör det extra riskabelt att bli stillastående.

– Det var jätteobehagligt. Jag stod mitt i tunneln och bilarna kom i full fart. Jag kände mig väldigt oskyddad så jag gick ut och ställde mig bakom bilen så den stod mellan mig och bilarna som körde, säger Malou von Sivers till Nöjesbladet.

Anledningen till motorstoppet var ett elfel i bilen som snabbt behövde bärgas från platsen. När vägassistansen anländer kliver en kameraman från Kanal 5-programmet ”Vägens hjältar” ut ur bilen och filmar förloppet.

– Jag blev otroligt förvånad när kameramannen säger att han kommer från ”Vägens hjältar” – då höll jag på att trilla baklänges, säger hon och fortsätter:

– Först var jag inte speciellt sugen på att bli filmad eftersom jag precis kört ett tufft valprogram och bara ville få komma hem, men sen kom jag på att jag ändå var sminkad och klar.

1 av 2 | Foto: Discovery Networks Sweden
Dramatiskt när Malou von Sivers satt fast i en tunnel.

”Komiskt att vara med i ett nytt tv-program”

Vägassistansen Pelle, som syns frekvent i programmet, blir förvånad när han upptäcker att det är Malou von Sivers som står i tunneln.

– Det är kul att få möta en annan kändis, säger Pelle skämtsamt i programmet.

Malou von Sivers är imponerad över räddningsinsatsen och beskriver det som en spännande upplevelse, även om det kunde ha slutat i katastrof om hon inte fått hjälp så snabbt.

– Jag är bara väldigt glad att de kom. Först var jag väldigt rädd men sen blev det mer komiskt eftersom jag var med i ett nytt tv-program.

Har händelsen påverkat dig något idag?

– Nej det skulle jag inte säga.

”Vägens hjältar” visas onsdagar klockan 20.00 i Kanal 5 och på Dplay.se.

ARTIKELN HANDLAR OM