Mejla

Zendry Svärdkrona

Praktpekoral, Vikingarna

NÖJE

Vikingarna avslutar ett av sina mest intensiva år med en ny singel.

Men "Livet går ej i repris" (NMG) är en av de sämsta sångerna på senaste albumet, "Kramgoa låtar 2000" (NMG).

Gääsp.

Vikingarnas senaste cd var förra årets stora sömnmedel. I min ettplusrecension den 18 augusti konstaterade jag att bandet lät som vanligt och citerade några belysande rader ur mina bedömningar av deras tre föregående plattor.

"Kramgoa låtar 2000" har i stort sett bara en enda bra låt, schlager SM-aktuelle Bert Månsons ballad "En enda blick".

"Livet går ej i repris" är ett praktpekoral där dansbandsklyschorna snubblar på varandra: "Lev varje dag som det snart vore slut / Gör allting sånt som du drömt om förut / Lev och var lycklig, strö ros, inte ris/ Livet går ej i repris."

När lär sig Vikingarna att egenskaper som kreativitet och nytänkande också kan gälla svensk dansmusik? Förmodligen inte förrän publiken slutar köpa Vikingarnas gamla vanliga koncept.

Hedez inväntar en ny svensktoppsplacering med singeln "Ängel i natt" (Heaster). Bandets tre senaste singlar har parkerat sig på listan, senast låg "Om du stannar en stund" där i nära tre månader.

"Ängel i natt" är en snabb upptempolåt av det slag som Thomas G:son skriver med vänsterhanden. Den klockar in på mindre än tre minuter och är säkert en svettig erfarenhet på dansgolvet.

Men på skiva är det något helt annat.

Samlingsplattan

"Barndiabetesgalan" (Lions) utkom i samband med ett stort evenemang i Kristianstad i höstas. Sångerskorna från Helene & Gänget, Wizex och Grönwalls bildade tillfälligt supergruppen Confetti och spelade in kampanjlåten "En clown", skriven av Wizex kapellmästare Eric Iversen, speciellt för plattan.

Dessutom bjuder banden på några spår från sina tidigare album - starka saker som "Himlen i din blick" med Helene & Gänget, "Öppet hav" med Wizex och "Rör vid mig" med Grönwalls.

Fast de dåliga skämten med Bjärnums Casinogäng hade jag gärna sluppit.

Intäkterna från galan och skivförsäljningen går till barndiabetesfonden.

Mats Rådberg,

en ärrad hjälte från barndomens grammofon, hör av sig då och då, med eller utan vapendragarna i Rankarna. Senast kom singeln "Här hos mig" (Mariann), erfarenhet och pondus skriven av Carl Lösnitz och Carl Kindbom.

Lätt att tycka om.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Plusguiden

Av: 

Zendry Svärdkrona

Publisert: