Ruben Östlund utan pris på Golden Globe

avLinn Elmervik

Ruben Östlund fick lämna Golden Globe-galan utan pris.

Regissörens ”The square” förlorade mot tyska ”In the fade” i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film i natt.

1 av 3 | Foto: Privat
Ruben Östlunds hälsning efter förlusten i natt.

Det blev ingen Golden Globe-statyett för Ruben Östlund i natt. Hans långfilm ”The square” var nominerad i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga, men fick se sig besegrad av det tyska bidraget ”In the fade” med Diane Kruger i huvudrollen.

Nöjesbladet har sökt Ruben Östlund, som svarar med att skicka en sorgsen bild på sig själv och delar av produktionen.

Men han står inte lottlös. I maj vann ”The square” Guldpalmen i Cannes för Bästa film och blev den första regissören på 66 år att ta hem statyetten. Och hoppet om ytterligare ett pris ännu inte ute.

Östlunds film, som har Hollywoodstjärnorna Elisabeth Moss och Dominic West i huvudrollerna, är Sveriges kandidat till årets Oscarsgala. Och innan Golden Globe-galan meddelade Östlund att han trodde på vinst.

Bröt ihop 2015

– Jag tror vi har ganska stora chanser, kommer man med en Guldpalmsvinnare så tittar de i juryn automatiskt, sa han i somras.

Östlund har tidigare gjort stor affär av utmärkelser han inte vunnit. 2015 filmade han sig själv när de nominerade till Oscarsgalan lästes upp – och bröt ihop när han inte var en av dem.

I filmklippet hör man Östlund gråta, skrika och sparka på saker i hotellrummet medan hans kollega ber honom att ”andas” och att inte ”klä av sig”. Klippet fick stor uppmärksamhet, men Ruben Östlund avslöjade senare att sammanbrottet var fejk.

Golden Globe genom tiderna - så startade galan 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM