’Svenska folket svek Laila’

NÖJE

Tony Irving rasar över resultatet – Tekniskt fel med röstningen under Bagges framträdande

1 av 3

Hon var en av de största favoriterna att ta hem ­segern i specialomgången av ”Let’s dance”.

Men i stället blev Laila Bagge, 42, först ut att få lämna programmet.

– Folket har svikit den bästa kvinnliga dansaren, säger juryordföranden ­Tony Irving.

När ”Idol”-profilen Laila Bagge debuterade i ”Let’s dance” 2009 tog hon sig till final. Där föll hon efter en tuff uppgörelse med muskelmannen Magnus Samuelsson.

Inför programmets jubileumsomgång, som hade premiär i går kväll, var hon en av de största favoriterna.

När Bagge och danspartnern Tobias Wallin hade ­avslutat sin quickstep fick de massor av jubel i studion - och juryn var i extas.

– Shit, vilken start, sa ­domaren Ann Wilson.

Delad andra plats

Även Nöjesbladets läsare hyllade musikprofilens insats - i webbomröstningen hamnade Laila Bagge på ­andra plats.

Av juryn fick hon 27 ­poäng, och innan tittarnas ­röster hade räknats låg ”Idol”-profilen på delad ­andraplats.

Sedan hände någonting. För när programledarna Jessica Almenäs och David Hellenius och läste upp ­vilka som gått vidare sa de namn efter namn - utan att Laila nämndes. Till slut stod det mellan henne och sångerskan Arja Saijonmaa.

Efter några ögonblicks väntan i dödstystnad kom beskedet: Bagge fick lämna.

”Del av tävlingen”

Det chockade alla. Men huvudpersonen var samlad.

– Jag tror att du ska fråga Tobias hur han känner, för jag är helt okej med det här. Det är klart att jag skulle ­velat vara kvar, men det här är en del av tävlingen. ­Somebody has to go, säger hon till Nöjesbladet.

Danspartnern Tobias Wallin:

– Jag är så fruktansvärt jävla besviken. Jag hade verkligen sett fram emot en final med Laila.

Nästan ännu mer upprörd var juryns ordförande Tony Irving.

– Jag tycker att det är för jävligt, om jag ska vara ärlig. Det här var det värsta som kunde hända. Laila Bagge är en av de största legendarer som vi haft i ”Let’s dance”. Hon dansade väldigt bra när hon var i final sist, då vann Magnus över henne. I dag låg Magnus sist, så han ­borde ha åkt.

”Det är beklagligt”

Han fortsätter:

– Laila låg på delad andraplats. Att hon fick åka nu ­betyder att ingen har röstat på henne. Det fanns inget stöd för henne alls.

Juryordföranden ger tv-tittarna en rejäl känga:

– Svenska folket har svikit den bästa kvinnliga dansaren som vi har i programmet. I längden tror jag att hon var den enda kvinna som hade kunnat ge Anton Hysén en match. Svenska folket röstar inte på bra dans, de röstar på popularitet. Det här har börjat som en popularitetstävling. Det var inte vad jag förväntade mig. Jag är väldigt besviken på tv-tittarna.

I samband med Lailas dans inträffade ett tekniskt fel som gjorde att det inte gick att ringa in och rösta. Problemet åtgärdades ­relativt snabbt.

Under kvällen kunde TV4 inte kunnat svara på om det kan ha påverkat ­resultatet. Sent i natt utredde kanalen fortfarande vad som orsakat felet.

– Det är beklagligt om det nu är så att det har påverkat. Men har ingen aning om det hade någon betydelse, säger Laila Bagge.

”Han är inte här”

Tidigare i veckan avslöjade Nöjesbladet att hon har hittat en ny kärlek i 24-åriga Korosh Kananian. Han fanns dock inte på plats för att ge stöd under kvällen.

– Vi har valt att hålla ­detta privat då han inte är en ­offentlig person och inte heller vill bli offentlig, har Laila tidigare sagt till Nöjesbladet.

Efter förlusten var hon ­fåordig om romantiken.

– Han är inte här, men jag har inga mer kommentarer kring det.

ARTIKELN HANDLAR OM