Kända tv-kocken skiljer sig

1 av 3 | Foto: Mia Carlsson
Johanna Westman.

avLilian Andersson

NÖJE

Tv­-kocken Johanna Westman, 45, skiljer sig från maken Erik  Gandini, 47, efter nio års äktenskap.

Nu har hon flyttat till en egen lägenhet.

Johanna Westman blev sambo i september 2004 med regissören och dokumentärfilmaren Erik Gandini och flyttade till en våning på söder i Stockholm. I juni 2006 gifte de sig.

Men nu ska paret skilja sig. På tisdagen kom makarnas gemensamma skilsmässoansökan in till Stockholms tingsrätt. Enligt den vill paret ha betänketid vilket är brukligt då de har tre barn under 18 år.

– Du får inga kommentarer av mig, säger Johanna Westman till Nöjesbladet.

Leder matlagning i tv

Johanna Westman blev hela svenska folkets kalaspingla i musikprogrammet "Popitopp" på SVT i början av 1990­-talet, som gjordes efter Andres Lokkos och Henrik Schyfferts manus.

Programmet blev en banbrytare och succé och Johanna gjorde flera tv­-program för ZTV och SVT. Hon har lett Grammisgalan med Anders Lundin, gjort radio i P3 och för tio år sedan var hon programledare för en av Melodifestivalens delfinaler. De senaste åren har hon inriktat sig på att leda matlagningsprogram i TV. Hon dyker upp som gästkock i SVT:s "Gokväll" varannan lördag. Hon håller matlagningskurser, skriver krönikor och ger ut kokböcker med fokus på barn.

Nöjesbladet har sökt Erik Gandini.

ARTIKELN HANDLAR OM