Ozzy Osbourne allvarligt skadad

Publicerad:
Uppdaterad:

Bröt kota i nacken - opererad akut

Rocklegenden Ozzy Osbourne skadades allvarligt i en olycka på sin gård i England på måndagen.

Stjärnan bröt bland annat ena nyckelbenet, sex revben, fick skador i nacken och blod i ena lungan.

Han fördes genast till sjukhus där han genomgår operation.

The Prince of Darkness Ozzy Osbourne skadades svårt vid en mc-olycka i England.
Foto: AP
The Prince of Darkness Ozzy Osbourne skadades svårt vid en mc-olycka i England.

Ozzy Osbourne var ute och körde en fyrhjulig terrängmotorcykel på sitt gods i Buckinghamshire i England när olyckan var framme.

En första undersökning av den 55-årige stjärnan visade att han brutit sitt ena nyckelben, en kota i nacken och sex revben samt fått blod i ena lungan, enligt ett uttalande från en taleskvinna rapporterar AP.

Hade tagit ledig dag

Ozzy fördes omedelbart till sjukhus och låg på måndagskvällen på operationsbordet. Läkarna försökte lyfta upp nyckelbenet som troligen hamnat ovanpå ett av de större blodkärlen och därmed stoppade blodflödet till rockstjärnans ena arm. Man försökte även få stopp på "blödningar in i lungorna" enligt uttalandet.

"The prince of darkness" hade tagit en ledig dag i promotionarbetet av singeln "Changes", en duett med dottern Kelly, när olyckan inträffade. Singeln ska snart släppas i Storbritannien.

Oklart om det påverkar tv-såpa

Filmandet för den tredje säsongen av MTV-dokusåpan "The Osbournes" om Ozzy och hans familj började för en dryg månad sedan. Tv-serien är planerad att börja visas den 13 januari nästa år. Det var på måndagen ännu osäkert hur olyckan kommer att påverka inspelningsarbetet eller om olyckan kommer att inkluderas i tv-serien uppgav en taleskvinna för MTV.

Åsa Asplid

Publicerad: