Tokfolkliga Lena Ph tar över efter Måns

1 av 3 | Foto: Foto: ROBIN LORENTZ ALLARD

Måns bjöd själv in sin ersättare.

Nästa år tar Lena Ph över.

Det händer något speciellt när Lena Philipsson intar en scen.

Hon får liksom resten av gänget att likna en ”Idol”-audition. Och Måns singeldans framstår som en dansuppvisning efter en kurs på ABF.

Efter Lenas uppenbarelse minns jag ingenting av vad som skedde tidigare i programmet.

Eller jo förresten, minns dessvärre falsksången från Peter Bjorn and John.

Lena Philipsson har DET de flesta av oss inte har.

Hon har poserat i catsuit, juckat med mickstativ och är känd för sina fräcka kommentarer. Men trots förmågan att förvandla scenen till burlesque light är hon en av kändis-Sveriges mest tillbakadragna nedanför scen.

Och det är det som gör henne så speciell.

Lena kan uppfattas lite märklig. På ett positivt sätt. Hon står också för allt det som ”Allsång på Skansen” vill vara. SVT har ju det ambitiösa målet att representera allt.

För mig är Lena en kvinnlig kombination av Måns Zelmerlöw och Sven-Ingvars. En tokfolklig övermänniska som alltid kommer att vara en oumbärlig pelare som bär upp artist-Sverige.

I går verkade den annars välslipade Måns något ofokuserad. Och jag tror inte att det beror på separationen med Marie.

Problemet är att han ska vara allt på scen.

Förutom uppdraget att hålla ihop programmet ska han vara artist, ståuppare och headbanga pubeshårperuk tillsammans med en baby face-rockare.

Det säger sig självt att det inte håller.

Hans sidekick Anton Lundqvist anställdes väl för att avlasta sin master. Vilket blir svårt om han inte längre är på plats.

Mitt i säsongen har Anton passat på att åka på semester, om man ska tro SVT. Semester? Killen får chansen till tv-tid inför miljoner tittare och han drar på semester.

Han kunde ju faktiskt ha tagit ledigt under någon av resterande tio månader. Jag vet inte, men får känslan av att vi inte kommer se honom mer i programmet i år.

Däremot är det inte frågan om OM utan NÄR Lena Ph tar över ”Allsång på Skansen”.

avHelena Trus

ARTIKELN HANDLAR OM