Nyhetsankarets fräcka modechock

NÖJE

Aftonbladets expert: "Han misslyckas grovt"

Lila, grönt, blått – och lila igen. Lennart Persson vågade friskt.

Resultatet blev "en bukett á la prålkungen själv", säger Nina Johansson, redaktör på Sofis mode.

Det var bråttom när Lennart Persson skulle in i studion. Han tog på sig de kläder som stylisten tagit fram och såg sig hastigt i spegeln.

"Snyggt", tänkte Lennart.

Resultatet ser ni på bilden. En skjorta med blå, lila och gröna rutor – och en bred lila slips.

”Såg snyggt ut”

– Jag bestämmer själv vad jag har på mig och tyckte att det såg snyggt ut. Så jag kan inte skylla ifrån mig, säger Lennart Persson.

Nina Johansson, redaktör på Sofis mode, gillar Lennart Perssons mod – men sågar hans klädval.

– Första reaktionen är ju ändå att man blir rätt glad. Det är kul med folk som vågar. Men, det är skillnad på roligt och snyggt. Och snyggt är det ju trots allt inte. Rutigt i så starka och många olika färger är en väldigt svår kombination att bära upp, det är därför vi oftast bara ser det på personer som alltid klär sig spexigt som till exempel Peter Siepen. Att dessutom addera en slips i knalligt lila gör det hela till en bukett á la prålkungen själv, Elton John.

– Som nyhetsankare har man ju dessutom det ansvaret eller riktlinjen att inte sticka ut, att aldrig ta fokus från nyheterna eller programmets gäster. Och på den punkten misslyckas ju Lennart Persson rätt så grovt.

”Ingen totalsågning”

Men tittarna har inte rutit ifrån om de grälla rutorna. De som har reagerat är kollegerna på Aktuellt-redaktionen.

– Det var delade meningar på redaktionen. Vissa har berömt både skjortan och slipsen. De andra var ganska artiga, så det var ingen totalsågning, säger Lennart Persson.

I framtida Aktuellt-sändningar lovar Lennart Persson att avstå från den skrikiga skjortan. Men den som har vakna ögon kan ändå få se rutorna i tv-rutan.

– Jag har haft den i morgonsoffan tidigare, utan kostym och slips, så där kan den komma tillbaka. Men i Aktuellt på måndag så blir det nog vit eller blå skjorta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode