Hånglet utlöser brandlarm

avHelena Trus

Peter Jöback om den heta videoinspelningen med Izabella Scorupco

1 av 3 | Foto: LOTTE FERNVALL
I kortfilmen som Peter Jöback gjort i samband med musikvideon spelar modellen Emma Wiklund hans fru och skådespelerskan Melinda Kinnaman hans ungdomskärlek. Både SVT och TV4 har visat intresse för att visa filmen.

Det hettade till under kärleksscenerna mellan Peter Jöback och Hollywood-stjärnan Izabella Scorupco.

Så mycket att brandlarmet gick.

– Folk kanske blir stressade av att jag hånglar med tjejer, säger Jöback till Nöjesbladet.

Det är minst sagt en hångelfest när stjärnan Izabella Scorupco gästar 40-årige Peter Jöbacks nya video ”Jag har dig nu”, som hade premiär på nöjesbladet.se i helgen.

De rumlar runt i en specialbyggd säng – som placerats mitt i Peter Jöbacks och maken Oscars vardagsrum.

Spelar in kortfilm

I samma säng spelade de även in en kortfilm ”La vie, I’amour, la mort” (Livet, kärleken och döden), en förlängning av musikvideon.

– Jag ringde Izabella och frågade: ”Jag behöver en älskarinna till min film, vill du hångla med mig”? Hon svarade ja direkt, säger Peter Jöback.

Maken kom in i rummet

Filmen, regisserad av Magnus Renfors, är en fiktiv dokumentär om Jöbacks franska alter ego. En estradör som missbrukar kärlek och kör sitt artisteri i botten.

Den har gjorts i samband med att han släpper ett nytt album med samma namn. Låtarna av kända franska kompositörer är översatta till svenska av Annika Norlin och Andreas Mattsson.

Mitt under hångelinspelningarna med skådespelerskan Izabella Scorupco satte den välanvända rökmaskinen i gång brandlarmet i Jöbacks hus.

– Mitt upp i allt tjuter brandlarmet. Vi hade inte tid att avbryta så jag fortsatte hångla och mima. Samtidigt ser jag hur min man kommer in i rummet och skakar på huvudet och bara ”nej, jag orkar inte”, säger han och skrattar.

Hur reagerar du på de som tycker att du borde hångla med killar i stället?

– Vi får se hur folk reagerar, jag kanske blir nerslagen på stan, säger Jöback skämtsamt. Jag har aldrig sagt att jag inte gillar kvinnor. Det är ju ett skådespel, men visst vill jag väcka känslor och att folk ska reagera.

Stort intresse

Flera tv-kanaler har visat intresse för kortfilmen, som i veckan smygvisades för journalister och utvalda fans.

– Det här är en ny period i mitt liv, jag vill förädla mitt ”entertainmentskap”. Jag har längtat efter att kunna ta ut svängarna mer i mitt artisteri. Jag har alltid sagt att jag vill toppa när jag är 50.

ARTIKELN HANDLAR OM