Jolie: Jag var livrädd

NÖJE

Stjärnans första förlossning blev skräckupplevelse

Angelina Jolie var livrädd under dottern Shilohs förlossning.

I en första intervju om kejsarsnittet berättar hon nu om skräcken - och om sambon Brad Pitts viktiga stöd.

- Jag har ju inte själv fött mina två första barn och därför blev jag plöstligt skräckslagen över att hon inte skulle andas när hon kom ut, säger den 31-åriga skådespelerskan i en CNN-intervju som sänds i USA på tisdag.

Ville höra henne skrika

- Det var det enda jag kunde tänka på. Jag ville bara höra henne skrika, skriver AP - som tagot del av exklusiva förhandsklipp från intervjun.

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt förlöstes på en privatklinik i namibiska Walvis Bay, den 27 maj. Och Angelina hade inte behövt oroa sig.

Gudklimpen förlöstes med ett problemfritt kejsarsnitt och vägde i runda slängar 3,5 kilo. Och pappa Brad fanns hela tiden vid deras sida.

- Han var med mig i operationsrummet, absolut, säger Jolie som hyllar klinikens läkare.

- De och alla andra i personalen var så fantastiska och så underbara, säger hon.

Orolig för skillnaden med eget barn

Efter födseln återvände familjen Jolie-Pitt till USA, och superkändisföräldrarna är nu noga med att ge Shilohs adopterade storasyskon lika mycket uppmärksamhet som sin biologiska dotter.

- Det är en annan sak att kunna säga att man valt att sätta sina barn till livet. Jag har inte valt att sätta mina adoptivbarn till livet. Och konstigt nog har jag varit orolig över den skillnaden. Jag bestämde mig nyligen för att ge mina adoptivbarn mer uppmärksameht. Men nu jag känner jag att jag älskar alla tre lika mycket, säger Angelina till magasinet Forbes.

Zahara, 16 månader, och Maddox, 4 år, föddes i Etiopien respektive Kambodja. Båda dessa länder ligger Jolie varmt om hjärtat. Välgörenhetsprojekt här och i andra länder får en tredjedel av hennes inkomster.

"Min inkomst är knäpp"

- Ja, men så har jag också en knäpp inkomst för det jag gör, säger hon.

Zahara och Maddox är numera adopterade även av Brad Pit - och Angelina är helnöjd med att dela föräldraskapet.

- Jag är väldigt lycklig över att slippa vara en ensamstående förälder. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara för alla mammor som måste tillbaka till jobbet med en gång, säger hon till Forbes.

Karin Henriksson