Idol

PRESENTERAS AV

”Idol”-Sebastians finaltaktik – undviker kontakt med Kadiatou

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:

De slöt en finalpakt efter femte fredagsfinalen.

Nu försöker Sebastian undvika sin ”Idol”-motståndare Kadiatou.

– Jag kramar inte jättemånga just nu, det gör jag inte, säger han till Nöjesbladet.

Sebastian Walldén, 23, knep en av de två platserna i ”Idol”-avgörandet på fredag, efter förra veckans semifinal.

När Nöjesbladet når honom på telefon är han fortfarande i chock.

– Jag förstår inte riktigt att det här ska hända mig. Att allt det här – scenen, alla människor som jobbar här, allt ljud och ljus – är uppbyggt för att jag och Kadiatou ska stå och sjunga där. Det är en absurd, men cool, känsla.

Bygger det på nervositeten?

– Inte just nu, men det kommer att komma. Det här är en så pass sjuk sak att det inte går att ta på. Men på fredag kommer det nog som en käftsmäll: ”Oh, shit. Vad har jag gett mig in på?”

Hur kommer du hantera det, tror du?

– Man får bara andas sig igenom det och njuta av det också. Att vara nervös och taggad inför något är nog samma sak, rent psykologiskt. Det är lite hur man väljer att se på det. Jag väljer att se på det som att jag är taggad och då kommer det lösa sig. Det ska bli svinhäftigt.

Men det är inte bara nerver som Sebastian måste hantera. Bacillerna frodas i ”Idol”-lägret. Kadiatou Holm Keita däckades av en förkylning inför semifinalen – och tvingades uppsöka en stämbandsläkare under onsdagen.

”Jag sitter inte jättenära Kadiatou”

Sebastian har sina knep för att slippa att själv bli smittad – genom att undvika Kadiatou.

– Jag kramar inte jättemånga just nu, det gör jag inte, säger han med ett skratt.

– Jag har en förkylningsspray i högsta hugg, så jag går och sprayar i halsen hela tiden. Jag handspritar händerna, försöker som sagt att inte kramas så mycket och jag sitter inte jättenära Kadiatou heller.

Men stämningen det båda finalisterna emellan är trots allt god. Sebastian och Kadiatou har sedan den femte fredagsfinalen hoppats i smyg på att just de två skulle få stå på Globen-scenen.

Hoppades stå i finalen tillsammans

– Jag och Kadiatou är väldigt, väldigt nära vänner. Jag kan inte säga att vi är mer rivaler nu. Vi har det mysigt ihop och är väldigt glada för att göra det här tillsammans. När man började prata lite finaltankar, vilket man vågade först i program fem, då sa Kadiatou och jag till varandra att vi hoppas att vi två får stå där. Vi sa hur sjukt det hade varit, och så började vi fnissa och så. Och så hände det. Efter förra fredagsfinalen då kollade vi på varandra och bara: ”Det här är så sjukt!”

Finalen av ”Idol” sänds på TV4 och TV4 Play på fredag klockan 20.00

1 av 2 | Foto: Urban Andersson
”Idol”-finalisterna Kadiatou Holm Keita och Sebastian Walldén.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN