Tony Irving: ”Jag hejar på Sverige”

Svensk tv:s populäraste engelsman tippar svensk seger

avTorbjörn Ek

Han är Sveriges populäraste engelsman på tv.

Nu finns det risk för osämja med familjen när Tony Irving tvingas välja sida.

– Många tror att jag kommer heja på England, men det är inte så, säger han.

Tony Irving, 51, har sina föräldrar på besök. Men det lär bli osämja under matchen när föräldrarnas hemland England ställs mot Tonys nya hemland Sverige.

– Många tror att jag kommer heja på England, men det är inte så, säger han.

– Jag är så försvenskad så jag hejar på Sverige.

Givetvis kommer tv-profilen och dansdomaren att se mötet mellan de svenska och engelska landslagen. Matchen ser han hos maken Alexander Skiöldsparrs, 47, föräldrar tillsammans med både sin och makens familjer.

– Det lär bli ganska splittrat. Mina föräldrar är lite sura över att jag har blivit så försvenskad. De hade nog hoppats att jag skulle visa lite mer stolthet för mitt ursprung. Jag har den stoltheten också, men när det är Sverige de möter så går det bara inte, säger han och skrattar.

Tävlade i dans för svenska landslaget

Tony Irving kom till Sverige första gången 1993 och tre år senare flyttade han hit på heltid.

– När jag tävlingsdansade så gjorde jag det för det svenska landslaget. Jag tror att det spelar in, när man har varit med i ett landslag så hejar man vidare på samma, säger han.

Han har analysen klar för matchen.

– Sverige kommer vinna och jag tror att det blir 2-1. Det känns som att Sverige har det bästa laget som spelar som ett lag, England har många stjärnor, men de spelar som stjärnor också, mycket mer individuellt.

Men du får vara beredd på att trösta dina föräldrar då, om Sverige vinner?

– Vi är fler svenskar som kollar, så de kommer bli lite utmobbade. Men jag har tagit efter min farsa så han kommer klara sig bra, han är lika stor i truten som jag. Och mamma skiter egentligen fullständigt i fotboll, hon kollar bara för att det är England som spelar, så det är är ändå lite roligt, säger Tony Irving.

ARTIKELN HANDLAR OM