Foppa efter segern i finalrysaren: ”Jag trodde det var kört”

NÖJE

Vann ”Mästarnas mästare” efter stor dramatik

1 av 8

Han har tagit sig fram genom tävlingarna som en ångvält vecka efter vecka, och till sist tog han hem titeln i årets ”Mästarnas mästare” i SVT.

”Like a train”, vrålade ishockeylegendaren Peter Forsberg i segerögonblicket.

– Det är en grej från Colorado-tiden, säger Forsberg.

När årets ”Mästarnas mästare” ska avgöras mitt i natten vid den lilla havsviken ”Cala del plomo” i sydöstra Spanien är spänningen total bland deltagarna.

Peter Forsberg, 42, och Caroline Ek, 32, ska ställas mot varandra i en sista duell, efter att ha slagit ut Jörgen Persson, 50, och Anders Eriksson, 42, tidigare i finalomgången. Och det ska visa sig att allt avgörs med minsta möjliga marginal.

”Trodde det var kört”

I finaltävlingen ska Peter Forsberg och Caroline Ek först memorera fem olika sifferkombinationer med fem siffror i varje. Med dessa ska de sedan öppna fem olika kodlås, men mellan låsen och siffrorna väntar en hinderbana.

Väl framme vid låsen får Forsberg problem, och det ser för ett ögonblick ut som att Caroline Ek ska vinna årets ”Mästarnas mästare”.

– Jag strulade till det lite på vägen kan man säga. Jag försökte få in den fjärde koden på det femte låset och tvärtom. När jag såg att Caroline blev klar före mig kände jag att nu är det kört, det här kommer aldrig att funka, säger Forsberg.

Kommer ikapp

I finaltävlingens sista moment ska deltagarna kasta brinnande facklor för att försöka tända eld på ett fat ute i havet.

Caroline har där och då en möjlighet att ta hem hela tävlingen, då hon var först att fatta tag om de brinnande facklorna på grund av Forsbergs hänglås-haveri.

Fackla efter fackla kastas, men Ek lyckas inte få fyr på fatet ute i havet.

Forsberg kommer ikapp, och när årets ”Mästarnas mästare” ska koras så avgörs allt i ett moment som består i något så banalt som att de två finalisterna står och kastar brinnande facklor ut i havet.

– Det var mörkt så man såg knappt. Båda var ju ju jättenära flera gånger kändes det som. Det kunde ha slutat precis hur som helst, säger Forsberg.

Segervrålet

Sen händer det.

En av Peter Forsbergs brinnande facklor seglar rakt ner i fatet som fattar eld där ute bland vågorna, och direkt efteråt kommer ett förlösande segervrål från ”Foppa”.

– Det är ju självklart jätteroligt när man vinner och allt släpper, säger Forsberg.

Vad skrek du egentligen?

– Like a train (som ett tåg). Det var något som en polare i NHL brukade skrika innan vi skulle ut på isen när vi spelade i Colorado. Kändes som en kul grej att göra, säger han.

Babylyckan

Men det är inte bara segerlycka Forsberg har fått känna i veckan. Bara för några dagar sedan, i tisdags, fick han och frun Nicole Nordin, 28, känna på babylyckan igen.

– I tisdags kom Diego och Nicole fyller år i dag. Det är en bra vecka. Men tre barn under fyra år är lite hektiskt. Det ska jag inte sticka under stolen med. Men vi har klarat det bra. Vi har fått hyfsat med sömn och alla mår bra. Vi är jätteglada, säger han.

Paret har sedan tidigare sonen Lennox och dottern Lilly, som nu har fått lillebrodern Diego.

ARTIKELN HANDLAR OM