Felicia Bergström om de tuffa skolåren

avErik Åberg

1 av 4

Youtube-stjärnan Felicia Bergström hade en tuff skoltid.

Under flera år mobbades hon för sitt utseende.

– Innan Youtube kom in skrattade jag typ aldrig, säger hon i ”Sommaren med Youtube-stjärnorna”.

I säsongens andra avsnitt av ”Sommaren med Youtube-stjärnorna” är det Felicia Bergströms, 22, dag. Felicia beskrivs av de andra deltagarna som en glad person med nära till skratt. Det är också därför hon tar deltagarna på skrattyoga.

Men Felicia har inte alltid varit en sprallig och glad person. I programmet öppnar Youtube-profilen upp om åren hon blev mobbad.

– Innan Youtube kom in skrattade jag typ aldrig. Bara med mina närmsta, bästa vänner. Där kunde jag vara mig själv, säger hon i programmet.

Vågade vara sig själv

Bergström berättar att hon inte ville visa sina känslor för omgivningen, men att hon till slut tröttnade på att vara ledsen och förbannad.

– Sen jag vågade ta steget och vara mig själv, oavsett vad, är det som att tårarna förvandlats till lyckotårar istället. Jag gråter av skratt, säger hon i programmet.

I flera av Felicia Bergströms klipp kan hennes följare se hur hon gång på gång skrattar så tårarna rinner.

Men det finns också videos där hon tar upp viktiga ämnen.

– I skolan har jag blivit mobbad och retad. Jag har alltid fått höra att jag är så jävla tjock, ful och äcklig. Hela mitt liv har jag hört hur jävla dålig jag är och att ingen vill vara kompis med mig för att jag ser ut som jag gör, säger hon i ett klipp som visas i programmet.

”Kan inte hjälpa alla”

Efter klippet har Felicia fått massvis med respons från sina följare. Flera hör även av sig och ber om hjälp.

– Jag kan inte hjälpa alla. Men har jag hjälpt en människa räcker det för mig. Har jag hjälpt en människa det minsta, att inte känna sig ensam så har jag gjort mitt och lyckats, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag behöver inte att hela världen ska förändras. På något sett hoppas jag att folk som tittar på mina videos där jag pratar om sånt här ska kunna relatera och inte känna sig ensam, som jag gjorde.

Nu, inför skolstarten, hoppas Felicia Bergström att folk säger till om de eller någon annan far illa.

”Sommaren med Youtube-stjärnorna” kommer ut i dag på MTG:s plattform Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube